Nieuws/Lifestyle
1359231
Lifestyle

VRIJ op Schiphol

Uit & Thuis

Op Schiphol lopen dagelijks zo'n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

In Zweedse relaxmodus

 

’We gaan tweeenhalve week naar ons huis op camping Värmlands Sjö och Fjäll. Dat doen we meestal twee of drie keer per jaar, al een jaar of twaalf. Destijds waren we daar op vakantie en we vonden de locatie zo mooi. De rust, de natuur...

Naar Zweden ga je echt voor de natuur. In onze omgeving is veel bos. We kijken vanuit ons huisje uit op een meer. Prachtig. Veel heb je niet nodig. Zit je met een boek buiten, dan is het al genieten. Er zijn elanden, je hoort soms een wolf huilen of je ziet een visarend boven het meer. Op twee uur rijden ligt een berenpark.

Ook zijn er veel mountainbikeroutes. We fietsen die zelf niet, maar wandelen veel. Of we maken autotochten. In de winter is het een skigebied voor families, dan is het ook zo leuk. Iedereen gaat skiën en sleeën. Kleintjes liggen in een berenvel op sleetjes te slapen en zodra ze kunnen lopen, gaan ze mee de berg op. En af!

Een groot pluspunt  is dat je er zó bent. Anderhalf uur vliegen en 2,5 uur rijden en dan zijn we er al. We hebben ooit gezegd dat we er wel zouden willen wonen, maar dat is van de baan vanwege de (klein)kinderen.

Vakantie blijven we er zeker vieren. Ik zit er meteen in de relaxmodus. Als ik terug ben, kan ik er weer een tijdje tegen.”

WieTheo (64) en Jolande Leenaers (59), DelftBestemmingZwedenAccommodatieeigen huisTijd2,5 weekRedenvakantie

 

Tv-opnames in Berlijn

 

"We zijn op en neer geweest voor opnames van een tv-show die we voor onze werkgever produceren. Die serie gaat over sociale media en wordt in Duitsland uitgezonden. Elke week gaan we een keer voor opnames die kant op. Chris is cameraman. Normaal doet mijn collega de regie, maar zij heeft vakantie, dus vervang ik haar deze week. Leuk om zo'n klus te doen: in korte tijd presteren, snel schakelen en anticiperen op onverwachte dingen. Gelukkig liep het allemaal soepel. We gaan voor de serie elke week naar andere locaties in Berlijn. Voor mij een goede kans om wat van die kant van de stad, West-Berlijn, te zien. Berlijn is mijn favoriete Europese stad; ik ben er al zo'n tien tot vijftien keer geweest. Als ik privé ga, kies ik altijd voor Oost-Berlijn. Dat gedeelte is nog niet zo gecultiveerd; het heeft een rauw randje en is lekker arty. Om te shoppen moet je naar de Kastanienallee. Lekker Vietnamees eten doe je bij Chen Che Teehaus. Dat zit ook meteen in een leuke wijk. Je hebt veel toffe clubs in Oost-Berlijn, waaronder Berghain. West-Berlijn vind ik meer zoals de Europese steden die we al kennen, daarom is dat niet mijn favoriet. Qua winkels en restaurants heb je in feite alles wat wij ook hebben."

WieLianne van der Hert-Peet (35) en Chris Bartlema (39)Terug uitBerlijnAccommodatieHotel QTijd1 dagRedenwerk