Nieuws/Lifestyle
1361041
Lifestyle

Binnenkijker

Net even iets te ideaal

Niets leuker dan gluren bij de buren! Wat hebben zij wat u niet heeft en wat heeft u wat zij niet hebben? Onze styliste Berber Govaars kijkt binnen bij Tessa en Maarten Besems uit Hardinxveld-Giessendam.

Dankzij de vaders van Tessa en Maarten Besems pakte het jonge stel vorig jaar op stel en sprong zijn biezen en verhuisde. De ene pa vond namelijk het nieuwe huis nog voordat het op de markt kwam en de andere paps liet er zijn bouwkundige expertise op los om te constateren dat het een goede aanschaf zou zijn. Een paar weken later was de koop beklonken.

.kuula7lgjh { width: 100%; height: 470px; }

Tessa: „Dat ging inderdaad heel snel. Terwijl we eigenlijk heel tevreden waren in onze bovenwoning; we waren niet echt op zoek. Maar we gingen toch maar even kijken en we waren op slag verliefd.”

Logisch, want goede starterswoningen in de juiste buurten liggen niet voor het oprapen. Al helemaal niet als ze precies zo zijn ingericht als je dat zelf zou doen!

 

„De vloer, de keuken, de uitbouw: ik had het allemaal exact hetzelfde gedaan”, stelt Tessa. Op zich is dat bijzonder, want als interieurarchitecte weet Tessa wat er op interieurgebied zoal is te verkrijgen en ook precies wat zij zou van al dat moois willen. „Ik ben elke dag, de hele dag, met interieurs bezig. Dus ik ben kritisch.”

Toch waren er niet meer dan een paar bussen verf nodig voordat Tessa en Maarten de woning konden betrekken. Een kant-en-klaar huis dus. Klinkt ideaal... of toch niet helemaal? Tessa: „Nou, ik vond het beetje jammer dat er niets meer viel uit te kiezen of te zoeken. De goede keuzes waren al gemaakt.”

Toch valt er genoeg te genieten in dit pand, ook voor het interieurhart van Tessa. „Tot nu toe woonden we altijd in een huurhuis. Daaraan kun je niet veel veranderen. Ik vind het heerlijk dat ik hier gewoon de muren kan schilderen en verbouwingen kan overwegen zoveel als ik maar wil.”

Op dat punt zijn Tessa en Maarten nog niet helemaal klaar.

„De badkamer is bijvoorbeeld gedateerd en klein. Daar kan ik me te zijner tijd op uitleven. Nu het mooi weer is, gebruiken we ook voor het eerst de tuin. Daar valt nog wel wat te verzinnen. Een overkapping misschien of iets met een pergola…”

 

In feite is er genoeg werk aan de winkel. Tessa: „Wie weet ontwerp ik over een jaar of wat ons eigen huis en bouwen we het van de grond af op. Dat is stiekem onze volgende droom.”

Dat u dat maar alvast weet, vaders van Tessa en Maarten! Dat wordt bouwkavels in de gaten houden…

Bewoners

Tessa en Maarten Besems

Oppervlakte

86 m2

Woz

€190.000

Kamers

4

Beste woonkoop

„De loungestoel van Hay. Zit heerlijk!”

Woonstijl

„Warm Scandinavisch.”