Nieuws/Lifestyle
1362833
Lifestyle

Nieuwe Bentley Continental GT is herkenbaar anders

Bentley Continental GT

Bentley Continental GT

Het ontwerp van de nieuwe Bentley Continental GT haalt een trucje uit. Op het eerste gezicht lijkt de Conti sprekend op zijn voorganger, maar hoe langer je naar de auto kijkt, hoe meer je ziet dat dat toch niet het geval is.

Bentley Continental GT

Bentley Continental GT

De bekende ingrediënten zijn er: de typische Bentley-grille, de dubbele koplampen, de geprononceerde schouderlijn en de algehele proporties van de Continental GT. Maar toch, wie langer met de ogen over het ontwerp gaat, neemt een minder bolle toet waar, veel scherper aangezette vouwen, een slanker profiel en een breder aangezet uiteinde. De Continental GT lijkt wat dat betreft een klein beetje op de Bentley EXP 10 Speed 6 Concept uit 2015.

Even sterk als GT Speed

Onder de motorkap ligt nog steeds een 6,0 liter twinturbo W12. De krachtbron levert nu 635 pk en daarmee is hij net zo sterk als de twaalfcilinder in de laatste Continental GT Speed. Combineer dat met een 80 kilogram lager gewicht en een nieuwe achttrapsautomaat met dubbele koppeling en het zal duidelijk zijn dat de Conti flink sneller is geworden. Van stilstand naar 100 km/h gaat in 3,7 seconden (was 4,5 seconden) en zijn top ligt op 333 km/h (was 319 km/h).

LEES MEER EN KIJK VOOR MEER FOTO'S OP AUTOVISIE.NL