Nieuws/Lifestyle
1363268
Lifestyle

Hotel Café Royal, Londen

Strakke, verleidelijke luxe

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot Hotel van de Week.

Wanneer ik met mijn koffertje Hotel Café Royal binnenrol, ben ik me nog niet bewust van de vele bekende namen die me voor gingen. Schrijver Oscar Wilde, politicus Winston Churchill, Mick Jagger en prinses Diana waren ooit graag geziene gasten toen Café Royal (opgericht in 1865) nog een restaurant was. Na een grootschalige verbouwing is het sinds 2012 ook een vijfsterrenhotel.

De lobby en het trappenhuis stralen elegantie uit dankzij dikke vloerbekleding, vergulde versieringen, grote vazen met bloemen en prachtige glas-in-loodramen. Je waant je in vervlogen tijden. Alsof er elk moment een dame in baljurk voorbij kan komen schrijden.

In de hotelkamer verdwijnt die illusie echter direct. Begrijp me niet verkeerd: deze is zeker indrukwekkend, maar heel strak en modern ingericht. De entree/kleedkamer en badkamer, opgetrokken uit marmer, tonen wat hard. Qua kleuren oogt de kamer gelukkig zachter. Aan de ene kant staat een groot bed dat smeekt om erop neer te ploffen. Aan de andere kant een zitgedeelte met twee fauteuils, een grote tv en een imposant entertainmentsysteem. Verleidelijk om de hele dag lekker op je kamer te ontspannen, maar daarvoor ben je niet in Londen.

 

Na bezienswaardigheden en winkels bevinden zich beneden in het hotel een wellnesscentrum en groot zwembad. Vanaf de straat zou je dat niet verwachten. Vervolgens kun je dineren in een van de twee hotelrestaurants ( Papillon en Ten Room) of een bijzonder drankje nemen in de nieuwe Green Bar, waar cocktails en botanie samenkomen.

Na een ontspannend bad kruip ik tussen de luxe, koele lakens. Heerlijk bed! Zonde dat de wekker zo ontzettend vroeg afgaat. Helaas moet ik weer richting vliegveld. Terwijl ik in de taxi wacht, komt nog snel een receptioniste aangelopen met een tasje met verse, warme croissants, potjes jam en een beker thee.

 

Bij zonsopgang rijdend door de Londense straten, geniet ik op de achterbank van een lekker ontbijtje. Aan deze luxe kan iedereen wennen!

In ’t kort

Interieur

De openbare ruimtes nemen je terug naar tijden van weleer. De kamers zijn daarentegen strak en modern.

Ligging

Midden in het centrum aan Piccadilly Circus.

Service

Gastvrij en beleefd.

Praktisch

Kamerprijs vanaf €357 (excl. ontbijt). De super-de-luxe Dome Suite kost zo’n €10.000, incl. butler.

hotelcaferoyal.com Zie ook:

- Stayoke Dordrecht

- Rosalie Bay Resort op Dominica

- Return Africa Pafuri Camp (Zuid-Afrika)

- Townhouse Hotel in Maastricht

- Hotel Stempels in Haarlem

- Hotel Es Vivé op Ibiza

- Lions Dive & Beach Resort (Curacao)

- Maia Luxury Resort (Seychellen)

- Hotel-Brasserie Dux in Roermond

- Parkhotel De Wiemsel in Ootmarsum

- Hotel Bossche Suites in Den Bosch

- Porta di Castro in Palermo

- 't Goude Hooft in Den Haag