Nieuws/Lifestyle
1363561
Lifestyle

Boottest Fountaine Pajot MY 44

Rap ruimtewonder

Het Franse Fountaine Pajot dat al tientallen jaren een succesvolle lijn zeilcatamarans op de markt brengt, bouwt inmiddels ook dubbelromps motorboten. Tijdens Boot Düsseldorf introduceerde de werf de 13,40 m. lange Fountaine Pajot MY 44.

Inmiddels heeft deze kersverse powercat de eerste onderscheiding in de wacht gesleept: winnaar in de categorie Best Multi Hull Motor Yacht van de Asia Boating Awards 2017. Wij zijn dan ook extra nieuwsgierig.

Ondanks haar immense hoogte van ruim zes meter oogt de Fountaine Pajot 44 niet disproportioneel, wat mede is te danken aan de donkergetinte band langs de romp, het witte salondak en het diepzwarte dak van de flybridge. Onder de grote vaste top profiteren de passagiers van onbeperkt zicht rondom en goede bescherming tegen de zon.

De zit is uitstekend; je hoeft niet half uit je stoel te komen om langdurig comfortabel te kunnen sturen en dit geldt ook voor de motorbediening. Ons testschip is uitgerust met een IPS 600 pack van 2 x 435 pk inclusief joystick, waarmee zij zich kinderlijk eenvoudig laat manoeuvreren. Hiermee is ook een van de grote bezwaren van een dubbelromps schip geëlimineerd. De koersstabiliteit is eveneens goed en de MY 44 noteert een topsnelheid van ruim 25 knopen.

De MY 44 biedt een zee van ruimte en optimale privacy omdat de toegangen van de eigenaarshut en de gastenhut diagonaal tegenover elkaar zijn gesitueerd. Beide riante hutten beschikken over een ruim bed, een luxe natte cel en schier onbeperkte opbergmogelijkheden.

Qua afwerking laat Fountaine Pajot helaas wat steekjes vallen; zo kijken we in beide motorkamers op onbehandeld hout en polyester. In standaarduitvoering is de MY 44 niet rijk uitgerust en je sprokkelt er zomaar een ton aan accessoires bij.

Cijfer 8,0

Constructie * * *     Comfort & Ruimte * * * *   Afwerking * *       Ergonomie * * * *   Vaareigenschappen * * * *   Prijs / Kwaliteit * * * *  

Technische Specificaties

Lengte 13,40 m.

Breedte 6,61 m.

Doorvaarthoogte 6,10 m.

Gewicht 14.900 kg.

Motoren 2 x Volvo Penta IPS 600 (2 x 435 pk)

Prijs vanaf €699.380