Nieuws/Lifestyle
1363565
Lifestyle

Binnenkijker

’Bob de Bouwer’ wakker gekust

Niets leuker dan gluren bij de buren! Wat hebben zij wat u niet heeft en wat heeft u wat zij niet hebben? Onze styliste Berber Govaars kijkt deze week binnen bij Greet van der Veen en Maurice Krijtenberg uit Tiel.

Als je nieuwe woning slapende talenten in je wakker kust en je zo een nieuwe hobby bezorgt, is dat een onverwacht genoegen. Dat overkwam Maurice Krijtenberg toen hij met partner Greet van der Veen een jarendertigwoning in Tiel betrok. Van een twee-linkerhandenman veranderde hij in Bob de Bouwer.

.kuula7lyfx { width: 100%; height: 470px; }

Het blijft Greet verbazen. „Sinds we hier wonen, pakken we elk weekeinde een klus aan. Dingen waarvan we geen idee hadden dat we ze zelf zouden kunnen, maar inmiddels passen er geen fietsen meer in de schuur omdat hij vol staat met gereedschap!”

Vorig jaar was het stel zijn nieuwbouwappartement in het centrum van Tiel beu. Een tuin was het grootste gemis. „Lekker buiten kunnen zitten ga je zo missen”, aldus Greet. Toen dit huis in een charmant jarendertigstraatje te koop kwam te staan, was Greet direct om. Maurice dacht niet aan de kleurige tegels in de keuken te kunnen wennen. „Dus hebben we eerst zo’n vijf andere woningen bekeken. Maar de een was te donker en de ander had een postzegel van een tuin of was nagenoeg een bouwval.” Als laatste besloten ze toch maar het ’huis met de tegels’ te bezichtigen. Greet: „We vielen vooral voor het licht en de tuin.” En die tegels dan? Die bleken juist hartstikke leuk!

 

Overigens bracht de woning ook Greet een nieuwe hobby. Zij besloot te gaan bloggen over haar woonavonturen op styleandsugar.nl. Qua styling valt er namelijk altijd iets te melden voor deze woongek. Hoewel zij niet het alleenrecht heeft op de interieurbeslissingen. „Dat doen we samen. Soms neigt Maurice naar iets stoerdere elementen, zoals de wand met beton-look achter de televisie. Dat is uiteindelijk een mooie tegenhanger van mijn lichte, Scandinavische stijl.”

Zo’n oud pand is trouwens andere koek dan een nieuwbouwhuis, viel Greet op. „In de zomer is het warm en in de winter best koud. Altijd is er wel iets te doen in en aan het huis. Maar dat hebben we er graag voor over. Maurice pakt elke uitdaging aan.”

 

Greet is zijn trouwe assistente. Dan gaat het van: ’Natuurlijk kunnen we die trap zelf opnieuw betimmeren. Eens kijken in de gebruiksaanwijzing van het trap-renovatie-pakket. O, we hebben een afkortzaag nodig. Google jij eens hoe die eruitziet?’ Resultaat is weer een geslaagd project en een extra stuk gereedschap. 

Handig voor de volgende klus!

Bewoners

Greet van der Veen en Maurice Krijtenberg

Huisdieren

Poes Jip

Oppervlakte

135 m2

Bouwjaar

1931

Kamers

5

Beste woonkoop

„De velvet bank!”

Woonstijl

Scandinavisch