Nieuws/Lifestyle
1363566
Lifestyle

Huis te koop

Idyllisch landhuis

Veel lichtinval, uitzicht op de weilanden en tussen de dieren. Jaap Balder (63) en Jolanda Bras (57) verkopen na 31 jaar hun landhuis in een oer-Hollands polderlandschap in Mijdrecht.

Nichtjes en neefjes die buiten ravotten terwijl de hazen in de tuin bivakkeren en de zwanen in het slootje zwemmen. Idyllische taferelen die Jaap Balder en Jolanda Bras niet vreemd zijn. 

Vooral voor Jaap is het een bijzondere plek. Hij is geboren en getogen in de boerderij náást het pand dat hij en Jolanda nu te koop zetten. „Ik heb er tot mijn eenentwintigste gewoond”, vertelt hij.

Jaap startte in 1976 zijn eigen loon- en grondzetbedrijf op het Waverveensepad, waar hij ook een loods bouwde. De ruimte met een oppervlakte van 375 vierkante meter gebruikte hij om zijn machines te stallen.

Jaap en Jolanda droomden van een eigen woonruimte bij de loods. Het stel vroeg een bouwvergunning aan en kreeg die. Ze hebben het huis in 1986 met hulp van een architect zelf ontworpen.

Het resultaat: een landhuis met kelder, vier slaapkamers, twee badkamers, kantoor en veel lichtinval. Jolanda: „Vooral dat laatste vonden we belangrijk. Waar we ons ook bevinden, er is altijd vrij uitzicht op de weilanden. Wie goed kijkt, ziet zelfs de contouren van de Amsterdam Arena.”

In 1997 lieten ze nog een open veldschuur bouwen (240 vierkante meter) omdat de loods te klein werd. In 2008 zijn op de bovenverdieping het toilet en de badkamer aangepakt en in 2013 is aan de achterzijde van het huis een moderne aanbouw gerealiseerd. Ook de keuken is toen vernieuwd.

Bijzonder zijn de zonnepanelen die stroomkosten laag houden en kunnen worden benut als oplaadstation voor bijvoorbeeld een elektrische auto. Verder een waterput om de tuin te beregenen.

De schuren die momenteel leegstaan omdat Jaap met zijn bedrijf wil stoppen, kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt. „Als stalling van oude auto’s of om dieren te houden”, denkt Jaap. Volgens Jolanda behoort een b&b tot de opties vanwege de ruime parkeergelegenheid en de prachtige ligging.

De eigenaren willen iets kleiners dat ze zonder zorgen kunnen achterlaten. Jolanda: „We willen met de camper op ontdekking in Europa. Niet makkelijk om hier weg te gaan, maar we krijgen er vast veel andere mooie plekken voor terug.”

Eigenaren

Jaap Balder en Jolanda Bras

Adres

Waverveensepad 1a, 

Mijdrecht

Reden verkoop

Te groot

Woonopp.

198 m2

Perceelopp.

4315 m2

Prijs 

€1.195.000 k.k.