Nieuws/Lifestyle
1363645
Lifestyle

VRIJ op Schiphol

UIT & THUIS

Op Schiphol lopen dagelijks zo'n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

Zon en actief afwisselen

 

’We zijn vaker in Turkije geweest, maar twijfelden nu even of we zouden gaan vanwege alle ontwikkelingen in het land. Omboeken werd te duur, we gaan toch."

"We verblijven in een all-inclusive resort in de buurt van Side. Sommige mensen vinden dat misschien niets, maar met drie jonge kinderen is het ideaal. Er is genoeg voor ze te doen. We komen waarschijnlijk niet vaak het resort af, want we zitten aan zee en hebben een zwembad."

"Het enige wat we waarschijnlijk doen, is naar het centrum van het stadje, maar als het te warm is – het kan er zo’n 40 graden worden – blijven we gewoon op het resort. Daar hebben we airco op de kamer en in het restaurant en kunnen we lekker zwemmen en relaxen. We wisselen actieve vakanties af met strandvakanties. Vorig jaar waren we in Oostenrijk en toen hebben we heel veel regen gehad."

"Maar omdat we pech met het weer hadden, hebben we juist veel gezien. Het was echt weer om erop uit te gaan, dus dat kon je zeker een actieve vakantie noemen. Nu wilden we wat meer zonzeker en luxer. Volgend jaar staat Oostenrijk of Noord-Italië weer op de planning, dan verblijven we in een stacaravan en gaan we weer actief doen.”

WieFamilie Kleine uit BeverwijkBestemmingManavgat, TurkijeAccommodatieall-inclusiveTijd14 dagenRedenvakantie

 

Backpacken in Zuid-Amerika

 

’We waren allebei al eens naar Azië geweest, dus we wilden wat anders. Zuid-Amerika is ideaal voor backpackers: veel hostels, leuke tours en avontuurlijk. Goed te betalen, al is Zuid-Amerika iets duurder dan Azië.

We begonnen in Santiago in Chili en gingen via Argentinië, Bolivia en het zuiden van Peru naar Colombia. De reputatie van Colombia is niet heel goed, dus dat vonden we best spannend. Maar we hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Alle toeristische delen zijn veilig. Mensen worden bang gemaakt door wat er in het nieuws komt, zoals een gezonken boot en de ontvoering van die presentator.

Maar je ziet juist wat je meestal niet meer hoort: hoe fantastisch mooi het is. Het is ook nog steeds heel populair, want we kwamen veel Nederlandse backpackers tegen.

Houd een laag tempo aan, je moet die landen niet willen doorcrossen. Als je vier weken gaat, dan kun je natuurlijk niet, zoals wij, ergens een week zitten. Maar neem de tijd als het even kan. Chili en Argentinië zijn best duur, Bolivia, Peru en Colombia zijn weer heel goedkoop. Daar kun je rekening mee houden. De allerbeste tips krijg je van locals en andere backpackers.”

WieDirk Lutke Veldhuis (21) en Gerald de Man (22) uit GroningenTerug uitChili, Argentinie, Bolivia, Peru en ColombiaAccommodatieHostelsTijd4 maandenRedentussenjaar