Nieuws/Lifestyle
1363646
Lifestyle

VRIJ op Schiphol

Uit & Thuis

Op Schiphol lopen dagelijks zo'n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

Nieuwsgierig naar Indonesië

’We gaan niet altijd ver weg. Dit is de derde keer dat we als gezin een verre reis maken. Met onze dochters zijn we hiervoor twee keer in China geweest. 

Nu kozen we Indonesië. Daar zijn we nog nooit geweest en we zijn nieuwsgierig naar hoe het er is. We gaan rondreizen in Kalimantan – het Indonesische deel van het eiland Borneo – en Sulawesi. Een individuele reis, maar geregeld via een reisorganisatie. De route uitstippelen hebben we samen gedaan. 

Een chauffeur pikt ons op en brengt ons overal naartoe. Tussendoor hebben we vluchten gepland staan. 

Het land is zo groot en overal waar je komt, is het weer compleet anders, dus we willen daar zoveel mogelijk van zien. Wat we zeker gaan doen, is naar de orang-oetans in de jungle, veel natuurparken bezoeken, maar ook de binnenlanden in en meer van de cultuur meemaken. We willen in het Tangkoko National Park de tarsier, het spookdiertje, zoeken. 

De laatste vijf dagen sluiten we af op Bunaken, een eiland voor de kust van Noord-Sulawesi met geweldige duik- en snorkelmogelijkheden. Even niet meer rondreizen, maar ontspannen. Als we terugkomen, hebben we meteen de bruiloft van Marcs broer.”

WieMarc (54), Yvonne (47), Fenna (16) en Marit (14) BookelmannBestemmingIndonesiëAccommodatievan hotels tot hutjesTijd3 wekenRedenvakantie

 

Verdiepen in Egypte

’Dit was mijn tweede keer Egypte dit jaar. Eerder met een vriendin, nu alleen. Ik wilde graag meer van het land zien: naar Caïro en duiken. Vorige keer ontmoette ik een duikleraar en hij zou me leren duiken. Hij bleek toch wat anders te verwachten dan ik, dus ik heb dat contact verbroken. Ik zat in een appartement, maar dat was niet zo fijn in m’n eentje. Weinig faciliteiten, het strand niet dichtbij en ’s avonds ging ik liever niet meer alleen de straat op. 

Daarom heb ik een resort – Sunny Beach – geboekt. Daar kon ik tenminste eten in het restaurant, wat in het café drinken of bij shows kijken. Eerst dacht ik: poeh, zit ik daar alleen, maar je legt eigenlijk veel makkelijker contact als je in je eentje bent. Sowieso vond ik doen waar je zin in hebt, leuker dan gedacht. Ik voelde me heel veilig in Egypte. Excursies deed ik alleen, maar ik ben met toeristen en locals uit eten geweest en wezen stappen. Gesnorkeld en gedoken, met dolfijnen gezwommen en naar Giftun Island geweest. 

Om naar Caïro te gaan, moest ik vanuit Hurghada ’s nachts vijf uur met de bus reizen. Maar het was het zeker waard om de piramiden van Gizeh en het Museum der Egyptische Oudheden te kunnen bezoeken.”

WieFanny Laffra (22), AmsterdamBestemmingHurghada, EgypteAccommodatieappartement/resortTijd12 dagenRedenvakantie