Nieuws/Lifestyle
1363838
Lifestyle

Blog en video deel 1: de aftrap

VRIJ... op weg naar de top

Yourpsportpro.nl

Yourpsportpro.nl

Onze redacteur Hortence Chen gaat binnenkort een bijzondere reis maken. Ze gaat namelijk de Kilimanjaro in Tanzania, de hoogste berg van Afrika, beklimmen. Zo’n reis vergt natuurlijk wel de nodige voorbereiding. Hortence houdt jullie de komende weken op de hoogte van haar voorbereidingen op haar grote avontuur. Vandaag deel 1: de aftrap.

Yourpsportpro.nl

Yourpsportpro.nl

Of ik in september de Kilimanjaro wil beklimmen en daar een mooi verhaal over wil schrijven voor VRIJ, vroeg chef Babette me onlangs. Ik moet toegeven dat ik niet direct ’ja’ zei. Want kan ik dat wel aan? Ben ik daar mentaal en fysiek sterk genoeg voor?

En toch zei ik niet veel later dat ik het ga doen. Want tja, de Kilimanjaro beklimmen, dat móet een onvergetelijke ervaring zijn. Mijn eigen grenzen verleggen, flink afzien, maar dan toch die trots en euforie als je dan de top bereikt. Dat moet fantastisch zijn. Count me in!

Om het topje van de berg te bereiken is het wel belangrijk dat mijn conditie goed is. De top van de berg behalen is namelijk een fysieke uitdaging. Nu kan ik natuurlijk als een malle hijgend en zwetend tijd doorbrengen op de loopband en met gewichten in de weer gaan, maar ik wil geen blessures oplopen. Dit moet serieus worden aangepakt met een personal trainer die er verstand van heeft.

Tijdens de zoektocht naar een coach kwam ik terecht op website Yoursportpro.nl, een online platform waarop sporters een sportprofessional kunnen uitzoeken die bij ze past door naar regio, doel en discipline te kijken. Aangezien ik mijn hardlooptechniek en algemene fitheid wil aanpakken, kwam ik uit bij hardloopspecialist Jeroen van den Nieuwelaar, die vanuit zijn bedrijf Activations hardlopers begeleidt bij het behalen van hun doel.

Ik ontmoette Jeroen afgelopen week voor het eerst in het Vondelpark in Amsterdam voor een intake. Hij bestudeerde met een videoanalyse onder andere mijn techniek (”Je landt te veel op je hak.”), deed met mij een inspanningstest, legde me uit hoe ik zelfstandig kan trainen met een gps-sporthorloge van TomTom en maakte een sportschema voor me. (”Vier keer in de week sporten moet genoeg zijn!”)

Vier keer in de week sporten? Vier?! Dat is even slikken. Ik moet dus hard aan de slag. Gelukkig heb ik een mooi doel voor ogen: die top halen!

 

Lees ook: Blog 2: Volhouden

Blog 3: Kennismaking met Debby

----------

ALLSAFE Climb4School expeditie

Ik mag met een groep van maximaal veertig personen mee met de ALLSAFE Climb4School expeditie richting de top van de Kilimanjaro (5895m).

Deze expeditie heeft als grootste doel zoveel mogelijk kinderen naar school te krijgen.

In 2014 en 2015 hebben expeditieleden er al voor gezorgd dat ruim 430 kinderen een 4-jarige middelbare schoolopleiding kunnen volgen.