Nieuws/Lifestyle
1363947
Lifestyle

Achter de schermen: reisreportage

VRIJ in... Duitsland!

VRIJ reist de wereld rond op zoek naar de mooiste verhalen. Zo is Frank van der Vleuten op pad in Thüringen, het groene hart van Duitsland.

We reizen met de trein via Frankfurt naar  Eisenach. Niet zomaar een stad, maar de geboorteplaats van Johann Sebastiaan Bach. We bezoeken als eerste het kasteel Wartburg. Je ziet het vanuit de verte al liggen, hoog op een berg. Toen Richard Wagner hier in zijn koets reed en dit kasteel zag, inspireerde het hem tot het schrijven van zijn opera Tannhäuser.

 

Ik stond er in de kamer waar Martin Luther zijn vertaling van het nieuwe testament schreef. En In de grote Harry Potterzaal boven waar de studenten van Eisenach hun bull uitgereikt krijgen. Hoe stijlvol wil je het hebben?

 

Van de berg naar het dal waar we het bijzondere kuuroord Solewelt Bad Salzungen bezoeken. Mensen vanover de hele wereld komen hier kuren. Adem de met zoutwatervermengde lucht in en je voelt je als herboren. Tenminste, als je de gids mag geloven.

Ik weet het niet. Ik voel me toch en beetje voor gek lopen met die witte overjas en puntmuts om haar en kleding te beschermen tegen het zout.

 

Wel heerlijk om deze eerste dag af te sluiten met een massage en rondje sauna!

Morgen meer...

Volg Frank ook op Instagram: @fvdvleuten