Nieuws/Lifestyle
1363966
Lifestyle

Binnenkijker

Op vrienden kun je bouwen

Niets leuker dan gluren bij de buren! Wat hebben zij wat u niet heeft en wat heeft u wat zij niet hebben? Onze styliste Berber Govaars kijkt deze week binnen bij de familie Van Den Berg uit Windesheim.

Wilt u een rollaag? En dan een hanenkam met porringpunt of een trapezium? En de voeg: platvol of liever geknipt? Verdiept of gesneden kan natuurlijk ook, maar hol-verdiept is het meest gangbaar.

Hallo, bent u daar nog? Het duizelt u waarschijnlijk nu al. Het zijn keuzes waarvan je pas weet dat ze bestaan als je een eigen huis laat bouwen. Adriana en Daan van den Berg moesten het allemaal beslissen toen ze met vrienden een twee-onder-een-kapwoning lieten bouwen. En dan ging dit alleen maar over de gevel!

.kuula7lpbr { width: 100%; height: 470px; }

Het stukje bouwgrond tegen Zwolle aan was een buitenkansje voor Adriana en Daan. „Vrienden kwamen deze bouwkavel op het spoor en omdat het een twee-onder-een-kap moest worden, vroegen ze of wij wilden meedoen”, vertelt Adriana. Al die keuzes ook nog eens met zijn vieren maken! Adriana: „Dat ging heel goed. Soms bogen wij wat mee en soms bogen zij mee.” Wat ook meeviel, was de keuze voor het type. Het moest namelijk een huis in jaren 30-stijl worden.

Nadat alle beslissingen waren genomen, werd het tijd voor het leuke werk: inrichten. Daar zat voor Adriana geen woord Russisch bij. „Styling en inrichten is een hobby waarvan ik inmiddels mijn werk heb gemaakt.” Onder haar meisjesnaam Adriana Dingerink toont zij op Instagram haar stylingkunsten. Met een voorliefde voor retro- en vintagespullen maakt ze regelmatig nieuwe hoekjes in huis die zich ook goed laten fotograferen.

 

„Ik ben dol op rommelmarkten, maar ook online vind ik mooie gebruikte spullen. Zoals de leren bank. Dat was spannend. Ik had hem gevonden bij een dealer in vintage meubelen en ik was er helemaal verliefd op, maar hij was niet goedkoop. Dus heb ik oude spullen op een rommelmarkt verkocht en de opbrengst bleek precies genoeg! Alleen de bank stond aan de andere kant van het land, dus hebben we hem laten komen. Dat hij zo lekker zit en inderdaad zo mooi is als ik dacht, was een gok.”

Voorlopig wonen Adriana met Daan en hun drie kinderen in hun zelfgebouwde huis op het randje van Zwolle. Ondanks de lastige keuzes die ze destijds moesten maken, zou ze het zó nog eens doen. „Zolang je je goed inleest en weet wat je mooi vindt en wat je wilt, kom je er altijd uit”, zegt ze. „Je hoeft niet meteen te weten wat een rollaag is, als je uiteindelijk maar weet welke soort je de mooiste vindt.”

 

Bewoners

Adriana, Daan, Liene (7), Jula (4), Floris (3)

Huisdieren

Hond Duco en konijn

Oppervlakte

130 m

Bouwjaar

2007

Kamers

6

Beste woonkoop

„De vintage leren bank.”