Nieuws/Lifestyle
1364211
Lifestyle

Rosalie Bay Resort op Dominica

Slapen in Hof van Eden

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week.

Het Rosalie Bay Resort op Dominica, een ruig eiland in de Cariben (niet te verwarren met de Dominicaanse Republiek), komt als geroepen na mijn 18 uur durende vliegreis. Terwijl je je vanwege alle tropische flora bijna in het Hof van Eden waant, kom je meteen tot rust.

Alle accommodaties van het duurzame complex hebben een fraaie koloniale stijl. Eenmaal in mijn Oceanfront Suite (een van de twee suites onder één kap) kan ik een glimlach niet onderdrukken. De suite van 70 m is namelijk twee keer zo groot als mijn studiootje in Amsterdam. Zowel voor als achter is er een veranda met (lig)stoelen en uitzicht op zee, een megabadkamer met ligbad en regendouche. En (gelukkig) gratis wifi, badjassen, minibar, koffiezetapparaat en strandhanddoeken. Hoewel je die laatste items alleen aan het zwembad met poolbar nodig hebt.

 

Het Rosalie Bay Resort ligt namelijk aan de oostkust van Dominica waar de Atlantische stroming zwemmen onmogelijk maakt. Maar goed ook, want hierdoor hebben zeeschildpadden elk voorjaar alle ruimte om op het zwarte strand hun eieren te leggen (en te laten uitkomen). Rosalie Bay organiseert in die periode speciale nachtelijke excursies om dit van dichtbij gade te slaan. Helaas ben ik net te vroeg voor dit spektakel. Ach, je kunt niet alles hebben. 

Over eieren gesproken: de eggs benedict tijdens het ontbijt – op z’n Caribisch met kruidige rode saus – smaken verrukkelijk. Dat geldt ook voor de vers gevangen vis en garnalen tijdens het diner.

Ook is het bijzonder prettig om na een drukke (en bloedhete) dag vol excursies het wellnesscentrum op te zoeken voor een fijne massage.

 

Wie zich geroepen voelt: een schoonheidsbehandeling behoort tot de mogelijkheden. Maar ook een eenvoudige wandeling door die eerder genoemde Hof van Eden is bijzonder aangenaam. Actievere gasten kunnen in de fitnessruimte terecht of hun zenmoment vinden tijdens een vroege yogasessie.

Is er dan echt geen minpunt? Jazeker: het feit dat ik moest uitchecken.

In het kort

Interieur

Koloniale villa’s met een warme houten inrichting

Ligging

In het zuidwesten van Dominica, op ongeveer 1 uur rijden van luchthaven Douglas Charles

Service

Uitstekend, ongedwongen met een warme glimlach

Praktisch 

Kamers vanaf €146 per nacht.

Meer informatie via rosaliebay.com

Zie ook:

- Return Africa Pafuri Camp (Zuid-Afrika)

- Townhouse Hotel in Maastricht

- Hotel Stempels in Haarlem

- Hotel Es Vivé op Ibiza

- Lions Dive & Beach Resort (Curacao)

- Maia Luxury Resort (Seychellen)

- Hotel-Brasserie Dux in Roermond

- Parkhotel De Wiemsel in Ootmarsum

- Hotel Bossche Suites in Den Bosch

- Porta di Castro in Palermo

- 't Goude Hooft in Den Haag