Nieuws/Lifestyle
1364707
Lifestyle

Hotel van de week

Bossche Suites

Bossche Suites; hartje centrum Den Bosch

Bossche Suites; hartje centrum Den Bosch

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot Hotel van de Week. Deze week: de Bossche Suites in Den Bosch.

Bossche Suites; hartje centrum Den Bosch

Bossche Suites; hartje centrum Den Bosch

‘Luxe hotel van wereldse klasse met een echt ‘Bosch karakter’, zo omschrijft eigenaar Rens den Otter zijn Bossche Suites. Zal mij, als nuchtere West-Fries, benieuwen. En dan doel ik vooral op het Bossche karakter, want dat staat voor super gastvrij en gezelligheid toch?

Gezellig is het in ieder geval meteen wanneer Rens ons ontvangt in zijn pand aan de Stationsweg. Met een hartelijke schouderklop én een grote grijns die zijn Bossche ondeugd verraadt. Vorig jaar heeft hij zes luxe suites gerealiseerd in het statige pand dat hij al in zijn bezit had. In de Verwerstraat, een stukje verderop, heeft hij er nog eens zes. Allemaal zijn ze tot in de puntjes verzorgd en dragen zij de naam van een bezienswaardigheid in Den Bosch. Ik mag vertoeven in de Basiliek.

Rens gaat me voor en vertelt honderduit. Mocht je er een bezoek brengen, vraag hem dan naar de zevende suite in aanbouw. Deze wordt wel heel bijzonder…

Op de eerste verdieping zien we de ‘maxi bar’. Iedere suite heeft koffie- en theefaciliteiten, maar voor frisdrank, goede wijn én champagne kun je hier terecht. Je mag pakken wat je wilt, er hangt geen lijst. Bij het uitchecken even aangeven wat je hebt genuttigd. Hier komt het Bossche karakter tevoorschijn: op goed vertrouwen en gezellig bovendien, want zo kun je andere gasten tegen het lijf lopen en voor je het weet hef je samen het glas! Zo ontmoetten wij een stel uit Suite Bastion, het paradepaardje van het hotel. Ze komen hier vaak en tippen een restaurant; handig!

Als de deur van de Basiliek voor me wordt opengedaan, ben ik even stil. Wauw, hier is dus de luxe! We noemen: een riante, hoge kamer met sfeervolle houten balken tot de nok, een vrijstaand bad, inloop-regendouche, knapperend haardje, heerlijk kingsize bed vol kussens en een klein balkon in het torentje. Hier houd ik het wel een poosje uit!

Al wil ik natuurlijk ook de stad verkennen en neem Rens gewoon mee. Want hij ís het Bossche karakter en na alle gastvrij- en gezelligheid dompel ik me vol overgave onder in alle luxe in Suite Basiliek.

In ’t kort:

Interieur

Warm, ruim, luxe, landelijk

Ligging

Hartje centrum, nabij het station en de meest pittoreske wijk Uilenburg

Service

Top

Opvallend

Bossche Suites bestaat uit 12 suites op twee toplocaties: de Stationsweg en de Verwersstraat

Praktisch

Kamerprijs vanaf €185 voor Suite Museum. Bosschesuites.nlZie ook:- Porta di Castro in Palermo- 't Goude Hooft in Den Haag- The Goring Hotel in Londen- Hotel Mainport in Rotterdam- Hotel de Draak in Bergen op Zoom