Nieuws/Lifestyle
1369685
Lifestyle

Boottest Interboat 6.5

Praktische luxe

In de sloepen- en tenderwereld is de laatste jaren vraag naar klassiek gelijnde sloepen, die je met meer snelheid kunt varen. Niet iedereen valt namelijk op moderne tenders.

Interboat, een van de grootste en oudste sloepenbouwers van het land sprong in dit gat met de nieuwe 6.5. De overnaadse polyester sloep heeft een smalle kop die snel breed uitloopt. Achterop is een zonnedek met twee kleppen naar de grote opbergruimte eronder. Hierdoor is de plek van de stuurman meer naar het midden van de boot en dat is goed voor de balans. Ook nieuw is dat er aan twee zijden consoles zijn, waarin een spoelbak of koelkist kan worden ondergebracht. Tegenwoordig wordt meestal niet meer gekozen voor teak vloer en dekken. Optioneel kan Esthec of een andere teakvervanger worden gekozen.

Dat Interboat al meer dan 23 jaar sloepen bouwt is duidelijk te zien aan de degelijke, handlay-up bouw en tal van slimme details. Onder de opstaptreden is plek voor de stootwillen. Op het zogenaamde potdeksel zijn praktische fenderhaken geplaatst. De rugleuningen zijn hoog en comfortabel. Dat de motorkist beperkt te openen is, vormt geen probleem omdat de meeste watersporters toch nooit onder de motorklep kijken. Door een paar schroeven los te draaien legt een monteur binnen een minuut de hele motor bloot.

Midscheeps staat standaard een 16 pk Vetus diesel tweecilinder met een Mitsubishi blok. Meestal kiezen klanten de viercilinder 33 pk of 42 pk, die loopt wat rustiger. Daarmee haal je gemakkelijk snelheden rond de vaarbewijsgrens van 20 km. Wie nog harder wil of altijd op groot water vaart, kan ook een Volvo Penta 75pk viercilinder kiezen. In Engeland, waar de sloepen ook populair zijn, varen de meeste boten met deze krachtbron.

De Interboat 6.5 vaart zoals een sloep hoort te varen. De boot is koersvast, stuurt licht en draait kort. In kleine ruimtes is de boot ook zonder boegschroef gemakkelijk te manoeuvreren. Het is een mooie, modern ogende sloep die degelijk is geconstrueerd, praktisch is ingedeeld en luxe is afgewerkt. Goedkoop is nieuwe 6.5 niet. De prijslijst begint bij €35.900, maar daar staat tegenover dat in de afgelopen 20 jaar is bewezen dat de marktwaarde hoog blijft.

7,7

Constructie ****

Comfort & ruimte ****

Afwerking ***

Ergonomie ****

Vaar eigenschappen ****

Prijs/kwaliteit ***

Lengte 6,50 m.

Breedte 2,50 m.

Diepgang 0,70 m.

Motorisering 16-75 pk inboard diesel

Prijs v.a. €35.900

Meer info interboat.nl