Recept: paling met mierikswortelsaus
Ⓒ Martin Kruithof
Dit gerecht van Martin Kruithof van van sterrenrestaurant De Lindenhof in Giethoorn maak je met reepjes licht gerookte paling of een zelfgemaakte palingmousse.
Ⓒ Martin Kruithof
Mousse:
4 blaadjes gelatine, 5 dl visbouillon, 300 gr gerookte duurzame paling, 500 gr slagroom opgeklopt (yoghurtdikte), zout, peper
Kaantjes: 1 aardappel
Mierikswortelsaus: 5 dl visbouillon, 7 dl mayonaise, 10 gr wasabi, 5 gr mosterd, peper zout, ½ mierikswortel
Bereiding mousse: Week de gelatine in koud water, breng de visbouillon aan de kook en voeg daar de gelatine aan toe. Blend de bouillon samen met de paling tot een glad mengsel, laat afkoelen totdat het lobbig wordt. Meng het met de slagroom en breng op smaak met peper en zout.
Kaantjes: Schil de aardappel, snijd op een mandoline 1 mm dik. Snijd daarna reepjes ook van 1 mm dik en daarna blokjes van 1 mm. Spoel de blokjes boven een zeef, net zolang totdat het water helder is. Laat uitlekken en maak droog. Zet op met koude zonnebloemolie en bak de blokjes krokant uit. Laat daarna goed uitlekken en strooi er wat zout over.
Saus: Doe alles in de blender, meng op hoge snelheid. Zeef het geheel en breng op smaak met zout en peper.
Vrij nieuwsbrief
Wekelijks alles over lifestyle, reizen, culinair en wonen.
Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.
Lees hier ons privacybeleid.