Lifestyle/Reizen
1375702499
Reizen

Limburg populairste provincie voor een vakantie in eigen land

Hoewel een vakantie in het buitenland lonkt, is ongeveer de helft van de Nederlanders deze zomer toch niet van plan om de grens over te steken. Limburg blijkt een populaire provincie voor een vakantie in eigen land.

TomTom heeft duizend Nederlanders gevraagd naar hun vakantieplannen. Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de mensen (49%) in eigen land blijft.

De koffers worden dan het vaakst uitgepakt in Limburg; 23% van de ondervraagden reist af naar deze provincie. Zeeland, Gelderland en Drenthe delen een weede plaats (alle drie 19%).

Reisbeperkingen

Dat het nog onduidelijk is wat nou precies de reisbeperkingen zullen zijn in andere landen is voor 49% van de mensen reden om te kiezen voor een vakantie in eigen land. 39% gaat liever niet naar het buitenland uit angst voor een coronabesmetting.

Gevoel van veiligheid

Bijna driekwart van de Nederlanders (77%) gaat dit jaar het liefst met de auto op vakantie. Een autovakantie vinden zij gemakkelijk en biedt bovendien vrijheid. 58% denkt daarnaast dat het tijdens de pandemie veiliger is om met de auto te reizen.

Overigens gebruikt ruim negen op de tien bestuurders onderweg een navigatiesysteem- of app. Slechts vier procent gebruikt nog een ouderwetse wegenkaart voor het navigeren naar een vakantiebestemming.