Lifestyle/Culinair
1380370187
Culinair

Recept van de dag: wafels

Gelukkig klagen we in deze rubriek nooit. Maar ruim twee weken met bewolkt-met-af-en-toe-regen in het verschiet is het wel heel erg Hollands. Nou heb ik een geweldig leuk speeltje gekocht bij de Lidl, maar je kan het overal krijgen: een tosti-maker. Met naast een tostivakje ook platen om mee te grillen en platen om wafels mee te bakken. En dat is leuk! In het dorp waar wij mogen wonen, is het gebruikelijk om voor vrijwel iedere actie wafels te bakken. De sport, de Zonnebloem, daar zijn de wafeldames weer. Het is hun schuld. Ik at nooit wafels tot ik wel moest. Nu ben ik voor het goede doel een kilo zwaarder en heb ik een wafelverslaving. Nodig voor een bewolkte dag en 8 tot 10 wafels: Bereiding:

1 ½ dl melk

Zakje gist

60 gr boter

2 eieren

125 gr bloem

1 borrelglas rum

Vruchten naar smaak

Slagroom en poedersuiker

Doe het gist in wat lauwwarme melk. Laat even staan. Laat de boter in de rest van de melk zacht worden. Splits de eieren. Bloem in een kom. Gist, eierdooiers en de botermelk erbij en roeren. Beetje zout. Zet weg, 5 minuten. Klop de eiwitten stijf, schep met de rum door het beslag. Dan wafelijzer aan, beetje boter erop. Een minuut of drie en goudgeel.

Haal de wafels eruit. Bestrooi met een beetje poedersuiker en bedek met een berg fruit en wat geklopte slagroom. Hoezo bewolkt?