Nieuws/Lifestyle
1396331631
Lifestyle

Daten in coronatijd: app die aangeeft of je potentiële nieuwe liefde gevaccineerd is

In coronatijd is alles anders. Zelfs het daten ziet er anders uit dan voorheen. In de kroeg afspreken zit er nog altijd niet in en dan moet je óók nog eens 1,5 meter afstand bewaren... Ook de datingapps zijn tegenwoordig anders. Je kunt tegenwoordig namelijk aangeven of je (al) gevaccineerd bent of niet.

50PlusMatch, een datingsite die zich specifiek richt op single 50-plussers introduceert de vaccinatiestatus op het datingprofiel. Vrijgezellen kunnen hier aangeven of ze al beschermt zijn tegen corona.

Privacy

De vaccinatiestatus, zoals de nieuwe optie heet, staat standaard uit en is niet automatisch zichtbaar op het datingprofiel. De gebruiker moet zelf de vaccinatiestatus invullen en aangeven of deze zichtbaar gemaakt mag worden op het profiel voordat anderen dit kunnen zien.

50PlusMatch laat de keuze hierbij volledig bij de gebruiker. Uit eerder onderzoek van de datingsite onder de eigen gebruikers bleek dat 85% open zou staan om op hun profiel aan te geven of ze al dan niet gevaccineerd zijn.

Omdat er op dit moment nog relatief weinig mensen gevaccineerd zijn tegen corona, is er ook de mogelijkheid om aan te geven of je wel of niet ingeënt wil worden.

„De privacy van onze gebruikers heeft de absolute prioriteit”, zegt directeur John Meuffels. „Daarom is iedereen vrij om de vaccinatiestatus al dan niet zichtbaar te maken in het profiel.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo