Lifestyle/Culinair
1419329510
Culinair

Deze truc bespaart je tijd als je een ovenschotel met aardappelpuree wil maken

Een ovenschotel met aardappelpuree is typisch zo’n gerecht waar wij op een koude dag blij van worden. Maar het bereiden ervan kan best wat tijd kosten. Met deze culinaire lifehack is dat verleden tijd

Als je besluit voor een schotel met aardappelpuree te gaan, brengt het maken van de puree best een hoop werk met zich mee: schillen, koken, snijden, van alles toevoegen en ga zo maar door. De mannen van Sorted Food hebben dé truc waarmee je tijd bespaart.

Krokant

Hun tip: gebruik gnocchi in plaats van aardappelpuree. Dat is immers gemaakt van aardappel en staat bekend om de aangename structuur en de veelzijdigheid. Gebruik je een kant-en-klaar bakje dan scheelt je dat zeker een half uur in de keuken.

Wel belangrijk om te weten: gebruik je gnocchi, dan zorgt dat natuurlijk niet voor exact dezelfde smaaksensatie. Maar de onderkant van de laag gnocchi’s in je ovengerecht is lekker zacht, omdat het de smaken van de rest van de ovenschotel heeft geabsorbeerd. De bovenkant zorgt dan weer voor een smakelijke krokante laag. Wat dat betreft heeft gnocchi hetzelfde effect als de aardappelpuree. Eet smakelijk!