Lifestyle/Thuis & Tuin
1422244946
Thuis & Tuin

Lifehack: zo laat je een kaars écht mooi branden

Een kaarsje aansteken is (voor de meeste mensen) niet zo lastig. Maar een kaars mooi laten opbranden is wat ingewikkelder. Vaak branden ze niet geleidelijk waardoor ze uithollen. Een paar tips om dat te voorkomen.

Timing

Blaas je nieuwe kaars niet te snel uit na het aansteken. Het is verstandig om de kaars minstens een paar uur te laten branden voordat je hem dooft. Als je dat consequent doet, voorkom je namelijk dat de kaars uitholt. De toplaag van de kaars brandt en stolt zo in zijn geheel.

De juiste plek

Zet je kaars niet te dicht bij andere kaarsen, want anders kunnen ze aan elkaar vastsmelten waardoor de niet goed branden.

Let ook op tocht. Zet je de kaars namelijk neer op een plek waar het tocht, kan het zijn dat de vlam maar één kant wordt opgeblazen. En ook dat zorgt ervoor dat je kaars niet mooi en goed brandt.

Kort lontje

Zorg ervoor dat de lont niet te lang wordt; ongeveer een halve centimeter is ideaal als je de kaars mooi wil laten opbranden. Een kort lontje zorgt ervoor dat de kaars minder gaat walmen.

Aluminiumfolie

Het ziet er misschien wat gek uit, maar het kan helpen om aluminiumfolie om je kaars heen te wikkelen. Zo bescherm je ’m tegen tocht en kun je de kaars gelijkmatiger laten smelten.