Nieuws/Lifestyle
1436085620
Lifestyle

Dagrecept: Zo maak je heerlijke kip in champignon-roomsaus

Wat is dat toch met die heerlijke klassieke combinatie van kip, champignons en room? Kinderen en volwassenen maak je al gauw blij met kip in champignon-roomsaus. En ook in een ragout – al is de bereiding dan net weer even anders – is het een ’heilige drie-eenheid’. Met die drie basis-ingrediënten, een beetje knoflook (en eventueel ui) en wat groene kruiden kan het eigenlijk niet mis gaan.

Snijd de kipfilet dwars doormidden en kruid de twee stukken met peper en zout. Doe 30 gram boter en 2 eetlepels olie in een koekenpan. Maak de pan goed heet en schroei de kip aan beide kanten dicht. Haal het vlees eruit en zet even weg.

Bak de champignons mooi bruin in 20 gram boter, halverwege voeg je de stukjes knoflook toe, niet te vroeg anders worden ze bitter. Dan de slagroom erbij en een beetje water. Goed los roeren, breng aan de kook, dan kunnen de stukken kipfilet terug in de pan, vervolgens de selderij erbij. Laat even sudderen, proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper. Meteen serveren met pasta of rijst.

Nodig voor 2 personen

- 300 g kipfilet

- 250 g champignons (in vieren gesneden)

- 50 g boter

- 150 g slagroom

- 2-3 el water

- 2 tenen knoflook (in plakjes gesneden)

- twee takjes bladselderij (fijngehakt)

- 2 el olie

Download PDF:

Bijlage 1
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo