Lifestyle/Thuis & Tuin
1436088458
Thuis & Tuin

Zo zorg je ervoor dat een kamer met (spier)witte muren niet saai wordt

Een kleurrijke kamer is leuk, maar niet voor iedereen weggelegd. Witte muren lijken dan de meest logische keuze. Maar hoe zorg je ervoor dat een kamer met alleen maar witte muren niet saai wordt? We geven je vier tips.

1. Combineer wit met zwart

Een witte muur in huis werkt goed als je de muur combineert met zwart. Er is immers geen klassiekere combinatie dan zwart en wit. Deze combinatie zorgt voor een hoog contrast, waardoor de ruimte elegantie uitstraalt.

Hoe je dat in je eigen interieur toepast? Je kunt bijvoorbeeld de deurpost van een witte deur zwart verven voor een luxe uitstraling of een paar imposante zwart-wit schilderijen aan de muur hangen.

2. Maak ook gebruik van witte accenten

Pas wel op dat je niet doorslaat met de zwarte accessoires. Combineer een witte muur ook vooral met witte accessoires en accenten. Denk bijvoorbeeld aan witte doorzichtige gordijnen of witte meubels.

Ga vooral voor verschillende stoffen en patronen, zodat er meer diepte in je interieur komt. Door een witte muur te combineren met wit, creëer je namelijk een extra laag in huis. Met deze extra laag lijkt je je interieur veel meer ’af’. Dit bereik je door verschillende texturen te gebruiken. Een wit schapenvel, een wit vloerkleed met een lichtgrijs patroontje en een hoogglans witte tafel staan bijvoorbeeld leuk bij elkaar.

3. Houd je kleurenpalet simpel

Natuurlijk hoef je het niet bij zwart en wit te houden, maar houd de rest van je kleurenpalet wel rustig. Je wilt liever niet dat je accessoires zo kleurrijk zijn, dat ze de aandacht van je witte muur afhalen. Kies liever voor één of twee accentkleuren waarmee je de rest van je interieur aankleedt. Dit kan ook een materiaal zijn, zoals rotan, beton of hout.

4. Voeg sfeer toe met planten

Vind je dat jouw kamers met witte muren nogal kil overkomen? Probeer dan meer sfeer toe te voegen aan de ruimte door planten neer te zetten. Ga voor een mooie, grote vioolbladplant in een rieten mand, of geef je grote Monstera een nieuw plekje. Probeer bloempotten bij elkaar te zoeken die goed bij elkaar passen, zodat het geen rommelig geheel wordt.

De groene kleur van de planten wordt extra versterkt door een witte muur. Wees daarom niet bang om uit te pakken met planten.