Lifestyle/Culinair
1445763900
Culinair

Recept van de dag: visstoof met limoenblad

Nog een paar dagen maar en december staat klaar met kilo’s veel te veel lekkers. Vandaag even een lichter visgerecht. Hoewel ik eerder dacht aan een stevige roomsaus, vanwege de kou, heb ik toch gekozen voor heek met kokossaus. Gebruik jonge prei en een blaadje djeroek peroet oftewel limoenblad, dat geeft samen een fijne smaak. Heek is goed te koop tot diep in december. Eigenlijk eten jullie waarschijnlijk heel vaak heek, want veel kibbeling wordt tegenwoordig van heek en niet van het veel duurdere kabeljauw gemaakt.

Nodig voor 4 personen:

•600 gr heekfilet of andere witvis

•4 kleine preitjes, in ringen, alleen het wit

•1 sjalot, gesnipperd

•500 ml kokosmelk

•1 eetl vissaus

•1 eetl bruine suiker

•scheutje groene Tabasco

•2 blaadjes limoenblad

•1 cm gember, geraspt

Bereiding:

Fruit sjalot met gember in wat olie, voeg kokosmelk, preiringen, limoenblad, vissaus, suiker en tabasco toe. Laat 10 minuten stoven. Leg dan de visfilet op de groente, vul eventueel aan met wat extra kokosmelk. Het hoeft niet onder te staan. Nog een kleine 10 minuten, met de deksel er op, stoven. Klaar.

Serveer met geurende jasmijnrijst. Overigens, kokosmelk is geen kokoswater. Kokoswater is water met een smaakje en is totaal ongeschikt voor ieder gerecht.