Lifestyle/Culinair
1455742360
Culinair

Recept van de dag: chowder (gebonden aardappelsoep)

Je kunt chowder op duizenden manieren maken. Dit is een eenvoudig recept voor twee personen.

Nodig voor twee personen:

• 75 gr witte visfilet (schelvis, koolvis, kabeljauw)

• 30 gr spekblokjes gerookt

• 50 gr mosselvlees

• 20 gr garnalen

• 3 dl visbouillon

• 2 aardappels in blokjes

• 1 kleine ui, zeer fijngesneden

• 2 dl slagroom

• zout en peper

• 1 borrelglas witte vermout

• pint stout

Bereiding:

Bak het spek uit. Schep de blokjes uit het vet. Doe de aardappelblokjes en de ui erbij en de bouillon. Laat koken tot de aardappels zacht zijn. Heb je wat Hollandse garnalen? Misschien wat mosselen uit de schelp? Een stukje witte vis, koolvis, schelvis, allemaal goed.

Stoom de vis gaar, voeg wat van het stoomvocht aan de aardappels toe. Zet de blender in de aardappels met ui. Voeg room toe tot je precies de dikte hebt die jij lekker vindt. Kook nog heel even door.

Doe dan de spek en de garnalen, de witvis, de mosselen erbij. Niet meer laten koken maar wel even goed door verwarmen. Breng op smaak met ruim peper en nog een pietsje zout. Perfectie? Een borrelglaasje witte vermout erdoor.

En ik zou er dan een lekkere pint Guinness bij drinken, of uit eigen land die geniale stout van Jopenbier.