Nieuws/Lifestyle
1461098608
Lifestyle

All-inclusive vakantie populairder

Steeds vaker kiezen we voor een vakantie waarin alles al voorzien is, zo blijkt uit onderzoek. Bijna de helft van de vakantiegangers kiest voor de voorjaarsvakantie voor het all-inclusive concept.

Boekte vorig jaar 43% van de vakantiegangers all-inclusive, voor dit jaar berekende de website Vakantiediscounter een stijging van 9%, naar 48%. Bijna een kwart (24%) gaat voor logies en ontbijt. Het hotel blijft de favoriete verblijfplaats tijdens de voorjaarsvakantie: maar liefst 91% boekt een dergelijk verblijf, tegenover 86% vorig jaar. Ook geven we meer uit: €644 tegenover €609.

Nederlanders die deze voorjaarsvakantie niet op wintersport gaan, kiezen massaal voor Spanje. 29% van de geboekte vliegvakanties in de voorjaarsvakantie gaat daarheen, blijkt uit de cijfers. Spanje doet het wel beduidend minder dan vorig jaar: toen was maar liefst 38% van de voorjaarsvakanties naar de Spaanse zon. Ook Egypte (18%) en Portugal (8%) doen het goed dit voorjaar en staan – net als vorig jaar – in de top 3 van zonnige bestemmingen voor komende week.

De top 10 wordt verder gecompleteerd door Turkije (plek 4), Curacao (5), Italië (6), Marokko (7), Kaapverdië (8), Dubai (9) en Gambia (10).