Lifestyle/Thuis & Tuin
1469354042
Thuis & Tuin

Vijf tips van Zamarra om bloemen langer mooi te houden

Een schone bloemenvaas is niet alleen een lust voor het oog, uw snijbloemen blijven ook veel langer mooi als de vaas goed schoon is. Huishoudexpert Zamarra Kok geeft tips.

1. U kunt een vaas prima reinigen met de afwaskwast, warm water en afwasmiddel. Eenvoudige glazen vazen zonder opdruk kunt u ook in de vaatwasser laten meedraaien.

2. Zijn er stukjes waar u niet bij kunt, week de vaas dan een uur met warm water met een gebitsreinigingstablet of een half vaatwastablet.

3. Schuren kan ook. gebruik hiervoor een handje ongekookte rijst of koffiedik. Vul dit aan met een beetje water, even schudden en de aanslag is verdwenen.

4. Kalkranden zijn te verwijderen met schoonmaakazijn op een (wonder)sponsje. Hardnekkige kalkranden mogen een etmaal weken met azijn.

5. Reinig de vaas vlak voor gebruik met water met een klein beetje chloorbleekmiddel. Bleek gaat de groei van bacteriën tegen en helpt bij beschadigde stelen. Voeg ook een druppel bleek toe aan het bloemenwater en vervang het om de dag. Gooi altijd het oude water uit de vaas voordat u er nieuw water in doet.