Lifestyle/Culinair
1478493827
Culinair

Recept van de dag: schenkel (zo vreselijk lekker!)

Soms zijn er van die gerechten waarvan ik me afvraag waarom ik dat niet elke dag eet. Zoals schenkel. Dat is zo'n feest. Wil je de mooiste bouillon maken dan gebruik je schenkel maar nog mooier is het haast om die schenkel gewoon op te eten. En dan hoef je niet in Italië te wonen en het ossobuco te noemen. Het enige wat je echt nodig hebt is een heel goeie stoofpan. Zo een met een deksels zware deksel.

Nodig:

• 4 dikke plakken runderschenkel

• bloem

• paprikapoeder

• 1 grote ui, in stukken

• 1 teentje knoflook

• 1 winterwortel in stukken

• 1 laurierblaadje

• paar takjes tijm

• 2 dl runderbouillon

• flesje Texels bockbier

• olie

• peper en zout

Bereiding:

De schenkels bestrooien met peper, paprika en zout. Daarna door de bloem halen en aan beide kanten bruin bakken in hete olie. Doe er dan de winterwortel en uien bij. Maak de bouillon warm en giet die ernaast. Sluit de stoofpan en laat de schenkels tweeënhalf uur stoven. Giet er na een uur ongeveer het bier bij. Uiteindelijk breng je het geheel, als dat nog nodig is op smaak met nog wat zout en peper.

En wat geef je erbij? Een grote pan dampende aardappels natuurlijk!