Lifestyle/Reizen
1488681838
Reizen

Zo bereiden Nederlanders zich voor op de vakantie

De zomervakantie staat voor de deur! Veel Nederlanders treffen thuis de nodige voorbereidingen om het huis zo veilig mogelijk achter te laten. Maar hoe zorgen we ervoor dat we zo ontspannen mogelijk vakantie kunnen vieren?

Daar heeft online verzekeraar Allianz Direct onderzoek naar gedaan onder 1200 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Wat blijkt: Nederlandse vakantiegangers gaan goed voorbereid op reis.

Belangrijk onderdeel van die voorbereiding is het huis zo veilig mogelijk achterlaten en dieven buiten de deur houden. Zo verwijderen veel mensen alles rondom de woning waarop inbrekers kunnen klimmen (78%) en schakelen velen buren in om tijdens de vakantie een oogje in het zeil te houden (72%).

Koffiekopjes

Ruim een derde laat een auto op de oprit voor het huis staan en ook binnen zijn er allerlei trucs om te doen alsof er elk moment iemand binnen kan wandelen. Zo heeft meer dan de helft slimme tijdschakelaars (55%) voor binnenverlichting en raambekleding of bewegingssensoren (53%) voor buitenverlichting. Er zijn ook nog slimmigheden zonder stekker, want 36% van de Nederlanders zegt bewust speelgoed van de kinderen en koffiekopjes te laten rondslingeren.

Het onderzoek naar hoe voorbereid mensen op vakantie gaan, leidde tot de volgende Top 5 ‘Als ik op vakantie ga, dan…’:

  1. … zet ik de thermostaat laag (89%)
  2. … zorg ik voor een schoon huis (88%)
  3. … trek ik alle stekkers uit het stopcontact (63%)
  4. … vertrek ik ’s nachts om de files voor te zijn (56%)
  5. … sluit ik het gas af (45%)

Social media

Hoewel het leuk is om vrienden en familie online mee te genieten van de vakantie, zegt het merendeel niet op social media te delen dat ze op reis zijn. 78% laat online liever niet zien dat ze niet thuis zijn.