Lifestyle/Reizen
1490240919
Reizen

De beste plek in het vliegtuig als je huilende kinderen wil ontwijken

Lang stil zitten, veel wachten, weinig ruimte om te bewegen: het is eigenlijk best logisch dat een vliegreis voor veel jonge kinderen best spannend is. Maar een krijsende baby of peuter naast of vlakbij je in het vliegtuig is niet echt bevorderlijk voor een ontspannen reis. Wil je zo veel mogelijk voorkomen dat je naast een kleintje zit, dan is dit de beste plek in het vliegtuig.

Mocht je tijdens het boeken van je vliegticket de kans krijgen om een plekje te reserveren bij de nooduitgang: doen! Vanwege veiligheidsredenen mogen kleine kinderen niet in de buurt van de nooduitgang zitten. De kleintjes zijn namelijk in het geval van een evacuatie niet in staat om andere passagiers te hulp te schieten.

Nu kan het natuurlijk zo zijn dat jonge ouders voor zichzelf en hun kroost een rij boeken precies achter de rij van de nooduitgang, waardoor je alsnog in de buurt van kleine kinderen zit. Reis je met z’n tweeën en vind je het niet erg om apart van elkaar te zitten, dan kun je nog proberen om twee middelste stoelen in twee rijen achter elkaar te boeken. Ouders willen namelijk in dezelfde rij zitten als hun kinderen waardoor de kans dus groot is dat je geen kleintjes om je heen hebt.

Babywiegje

Er zijn vliegmaatschappijen die op lange vluchten ouders de kans bieden om hun kindje in een wiegje (bassinet) te laten slapen. Deze plekken bevinden zich achter het vliegtuig vlak achter een wand. Wil je kinderen tijdens een vlucht zo veel mogelijk ontwijken, dan kan het dus ook helpen om niet in de buurt van deze rij te gaan zitten.

Misschien ook goed om te weten: vliegmaatschappij Japan Airlines heeft sinds kort een handige tool waarbij je kunt zien welke plekken zijn gereserveerd voor baby’s. AirAsia heeft zelfs zogenaamde stiltezones waar alleen kinderen ouder dan tien jaar mogen zitten.