Nieuws/Lifestyle
1494453597
Lifestyle

Mr. Hammerstein: ’We leven in een krankzinnig land’

Op zijn 34e kreeg advocaat Oscar Hammerstein (65) de boodschap dat hij de veertig niet zou halen. Sindsdien leeft hij alsof hij nog een heel leven voor zich heeft. Met één restrictie: „Mij zul je zéker niet achter een rollator zien. Dan vraag ik of ze me in de gracht verzuipen.”

In een openhartig interview met VRIJ vertelt de ex-LPF’er niet alleen over zijn turbulente carrière, maar spreekt hij ook zijn verbazing uit over onze maatschappij. “We leven in een krankzinnig land waar het op zondagochtend moeilijker is om zes eitjes dan coke te kopen.”

Daarnaast onthult Hammerstein dat er bij hem geen wapen in huis komt, zelfs nu advocaten doelwit zijn van criminelen: „Nee zeg, dat zou me wat zijn. Alleen mijn sabel van de schermlessen, maar je kunt iemand ook te lijf gaan met een Boeddhabeeld.”

En ook over het plan om rechters en advocaten na de moord op Derk Wiersum te anonimiseren, is Hammerstein stellig: “De enige goede reactie is dat alle advocaten twitteren: ‘Ik wil de advocaat van de kroongetuige zijn.’ Ik ook, al ben ik geen strafrechtadvocaat.”

Het hele interview leest u dit weekeinde VRIJ Magazine.