Lifestyle/Culinair
149483460
Culinair

Recept van de dag: Beef Wellington om van de herfst te genieten

Filet de boeuf en croûte? Weet je het? Beef Wellington, zeggen de Engelsen. En dat is zo ongelooflijk lekker dat je het echt minstens een keer per jaar moet maken. Midden in de paddenstoelentijd. Om jezelf en je tafelgenoten te verwennen. Je drinkt er mooie rode wijn bij of bokbier, of stout. En je eet kaas na en je kijkt naar buiten en zegt: laat de herfst maar komen.

Nodig voor 4 personen:

•1 kogelbiefstuk van 600 gr, en zeg erbij wat je gaat maken

•2 eetl mosterd

•500 gr champignons, gehakt

•150 gr rookvlees

•1 eetl bloem

•1 eidooier, losgeklopt

•1 pakje roomboterbladerdeeg, ontdooid

•zout en peper

Bereiding:

Wrijf het vlees in met wat zout. Geen peper nog. Bak het in hete roomboter rondom aan. Alle kanten mooi bruin. Laat dan op een snijplank afkoelen. Smeer in met mosterd.

Bak de gehakte champignons, ga door als er vocht vrijkomt tot het weer wegtrekt. Breng op smaak met zout en flink peper. Leg het rookvlees in overlappende plakken op je aanrecht, tot je genoeg hebt om er de biefstuk ermee te bedekken. Smeer er de champignons op. Vouw het rookvlees om de biefstuk. Stapel het bladerdeeg op en rol het uit, opnieuw zo groot dat je het om het vlees kan vouwen.

Zorg dat de naad beneden komt. Plak vast met ei en smeer het bladerdeeg in met ei.

Nu 30 minuten in een oven op 180 °C. Precies medium. 25 minuten, dan is die medium-rare. Snij dikke plakken met een superscherp mes. Geniet!