Lifestyle/En route
1506141089
En route

Onderzoek: dit zijn de grootste ergernissen in het verkeer

De drukte op de Nederlandse wegen neemt weer toe en dat betekent dat veel mensen ook weer een stuk geïrriteerder achter het stuur zitten. Een overzichtje van de grootste ergernissen in het verkeer.

Medeweggebruikers zijn regelmatig een bron van frustratie, zo blijkt uit een recent onderzoek van online verzekeraar Allianz Direct onder 1005 respondenten. Zij konden aangeven wat hun drie grootste ergernissen in het verkeer zijn.

Voor een kwart van de Nederlanders zijn bumperklevers de allergrootste ergernis, gevolgd door automobilisten die met hun smartphone bezig zijn. Ook snelheidsduivels worden irritant gevonden; zij staan op nummer drie.

Dit is de top 5 van ergernissen in het verkeer:

  1. Bumperklevers (59%)
  2. Automobilisten die met hun smartphone bezig zijn (48%)
  3. Snelheidsduivels (31%)
  4. Linksrijders (29%)
  5. Automobilisten die afval uit het raam gooien (24%)

Doordat de respondenten hun top 3 van irritaties konden aangeven, valt de opstelsom van de percentages hoger uit dan 100 procent.

Afleiding

Naast irritaties worden Nederlanders ook regelmatig afgeleid achter het stuur. Zoals de genoemde ergernissen doen vermoeden, staan andere weggebruikers (17%) met stip op nummer één, gevolgd door de smartphone (12%) en het gevoel van slaperigheid (9%). Opvallend is dat mannen (16%) iets vaker dan vrouwen (8%) de smartphone benoemen als grootste afleiding.