Nieuws/Lifestyle
1512705
Lifestyle

Recept van de dag

Gezondste bloemkool

Altijd even boodschappen doen, net over de grens. Dan zie je waarom supermarkten wel leuk kunnen zijn. Het zou zo goed zijn voor ons land als een super als Rewe hier eens winkels opende. We kochten er onder andere kurkumawortels, zoals je ook het familielid gember kan kopen.

Ik dacht: lekker, zo door het eten, maar net als bij gember moet je kurkuma ook even bewerken, minstens koken dus. Voor dit recept neem ik kurkuma en gember als poeder. Verwarmt tot op het bot en het is in en in gezond.

Stoom de bloemkoolroosjes een paar minuten. Anders blijven ze straks te rauw. Laat boter uitbruisen in een pan met een dikke bodem. Kurkuma erin, de gember erbij. Even wachten en dan ruik je opeens de gember door je keuken gaan.

Spaanse peper erbij, de koriander, het komijnzaad (je bent nu een curry aan het maken, doe nog maar een klein beetje garam masala erbij), de zwarte peper en een lik mosterd. Of nog beter, mosterdpoeder.

Even bakken nog en dan mogen de bloemkoolroosjes erbij. Schep om, beetje koud water, laat opkomen en pruttelen. Knijp er een halve citroen over uit, een beetje zout, klaar. Korianderblad erover.

Serveer met naambrood, of rijst. Misschien wat zoetzure komkommer erbij? Een Malle Babbe van Jopen ernaast! En zingen aan tafel.

Nodig voor 2 personen:

•1 bloemkool

•1 theel gember

•1 theel kurkuma

•1 rode peper, gesneden, zonder zaad en zaadlijst

•2 theel korianderzaad, gemalen

•1 theel komijn, gemalen

•1 eetl citroensap

•bosje koriander

•1 theel garam masala

•Zout en zwarte peper