Lifestyle/Reizen
1513837
Reizen

Hotel van de week

Industrieel knus

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot Hotel van de Week. Dit keer Boutique Hotel d’Oude Morsch in Leiden.

Aan de overkant van de Rembrandtbrug stond vroeger het geboortehuis van Rembrandt van Rijn. Zo vertelt de stadsgids terwijl we voor Boutique Hotel d’Oude Morsch staan. In het centrum van Leiden struikel je bijna over het erfgoed. Zo staat het hotel naast de Morspoort, een van de twee overgebleven stadspoorten uit de zeventiende eeuw.

Boutique Hotel d’Oude Morsch is gevestigd in een wachtgebouw dat ooit deel uitmaakte van een inmiddels verdwenen kazerne.

Het militaire verleden van het pand zie je terug in het industriële interieur met speciale accenten. Zo doen oude munitiekisten dienst als nachtkastjes. In totaal telt het hotel 18 karakteristieke kamers die elk verschillend zijn.

Onze kamer is minimalistisch ingericht. Zo is er geen bureau of stoel te vinden, al was het laatste fijn geweest. Maar het belangrijkste is natuurlijk een goed bed. Dat ligt helemaal goed. We hebben heerlijk geslapen.

Bij binnenkomst maakt de lobby annex eetzaal indruk. Het zwart van de ijzeren trap en bar wordt doorbroken door een groene muur bedekt met mos. ’s Ochtends kun je hier ontbijten, ook als je geen gast bent. Naast een buffet kun je op verzoek een roerei, spiegelei of omelet bestellen. Voor een lunch of borrel kun je ook terecht in het hotel, maar voor een diner word je doorverwezen naar De la Soul (op vijf minuten lopen) of Scarlatti, verderop in de stad. Als extraatje krijg je korting op vertoon van je kamersleutel.

De la Soul is een persoonlijke favoriet terwijl we in Leiden zijn. Op de achtergrond in het restaurant klinkt soulmuziek en de menukaart is geïnspireerd op het zuiden van de Verenigde Staten met gerechten als jambalaya, gumbo en mac ’n cheese, gemaakt van eerlijke ingrediënten. Maar als je je wilt laten verrassen, kies dan voor de soul train waarbij de kok je de lekkerste gerechten voorschotelt.

Na het diner sta je met enkele stappen weer in de lobby en kun je nog van een drankje genieten bij de bar voordat je weer onder de wol kruipt.

In ’t kort

Interieur

Industrieel met veel ijzer, maar dankzij de meubels en warme kleuren is het knus.

Ligging

Aan de rand van het centrum, op slechts 5 minuten lopen van de winkels.

Service

Vriendelijk personeel met leuke tips voor Leiden.

Praktisch

Kamerprijs vanaf €94 (excl. ontbijt).

Boutiquehoteldeoudemorsch.nl