Lifestyle/Culinair
1514345568
Culinair

Dagrecept: Romige curry met paddenstoelen

Indiase gerechten vergen meestal heel wat kruiden en specerijen. Dat weerhoudt veel mensen om ze klaar te maken. Rukmini Iyer, bekend van haar Bakplaat-boekenserie, heeft zich op de Indiase keuken gestort en maakt het allemaal een stuk eenvoudiger!

Omdat de herfst voor de deur staat, wordt het een paddenstoelen-curry uit haar nieuwe boek India Express (Becht). Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en roerbak het komijn- en venkelzaad 30 seconden op matig vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en fruit 10 minuten op matig-laag vuur, tot de ui goudbruin wordt; roer af en toe.

Halveer alle champignons. Voeg als de ui bruin is, de gemalen komijn, kurkuma, chilipoeder en zeezout toe en roerbak 30 seconden, voordat je de champignons en 1 el olie toevoegt. Bak 10 minuten op matig vuur; roer veel, tot de champignons net gaar zijn.

Draai het vuur uit en schep de Griekse yoghurt erdoor. Warm de curry op heel laag vuur op, zodat de yoghurt niet schift, proef en voeg extra zout toe als dat nodig is. Dien heet op, bestrooid met wat munt en serveer met rijst.

Nodig voor 4 personen:

- 1 grote ui (gesnipperd)

- 2 tenen knoflook (geraspt)

- 2,5 cm gember (geraspt)

- 250 g kastanjechampignons

- 200 g champignons

- 200 g Griekse yoghurt (kamertemperatuur)

- handvol munt (grove stukken)

- 3 el neutrale olie

- 1 tl komijnzaad

- 1 tl venkelzaad

- 1 tl gemalen komijn

- ½ tl kurkuma

- ½ tl chilipoeder

- 1 tl zeezout-vlokken