Nieuws/Lifestyle
1516397
Lifestyle

Recept van de dag

Rode kool stamppot

Jetty Meun heeft een B&B aan de Rijn in Arnhem en ze is een zeer trouwe inzendster van recepten. Ze reageerde met deze mooie stamppot op mijn oproep voor wintergerechten.

Ik ben namelijk even foetsie. Beetje rondreizen, familie bezoeken en niet over eten nadenken. Hebben jullie nog van die prachtige familie-wintergerechten? Stuur ze naar f.wilbrink@telegraaf.nl en misschien kom je wel hier in de eregalerij.

Nu Jetty aan het woord: “Laat de rode kool goed uitlekken en doe deze met cranberry compote en port in een pan en warm langzaam op. Schil de goudrenet en snij in schijven. Bak de worsten in wat boter mooi bruin en gaar. Schil de aardappels en kook ze met wat zout gaar. Stamp de aardappels fijn.

Laat de kool-crannberry mix goed uitlekken maar vang het vocht op (evt. iets uitdrukken).

Stamp de mix door de aardappels en voeg zo nodig wat boter of melk toe. Op smaak brengen met zout en peper. Haal de worsten uit de pan en hou ze warm.

Voeg aan het braadvet het uitleksap van kool, cranberries en port toe en laat dit inkoken tot een dikke saus. Bak de appelschijven in wat boter en serveer deze over de stamppot.”

Dank Jenny!

Nodig voor 4 personen:

•Grote pot rode kool

•750 gram geschilde kruimige aardappels

•1 grote goudrenet

•50 ml rode port

•1 potje cranberry compote

•4 runderbraadworsten

•zout en peper