Lifestyle/Culinair
1516542519
Culinair

Wijncolumn: Santé, maman!

Vandaag zou mijn moeder honderd zijn geworden. Ze is er alweer twintig jaar niet meer, maar de herinnering aan haar is nog springlevend. Daar heffen we maar al te graag het glas op.

Mijn moeder was gek op de Côte d’Azur. Zee, zon, olijven en rosé waren de redenen dat ze er zelfs een tijdje ging wonen. Vlak buiten Cannes, met Brigitte Bardot als buurvrouw. Dan weet je het wel...

Het strand van Mandelieu kon haar echter niet bekoren. Te veel maffiose types die met hun speedboten uit waren op een avontuurtje op een van de Iles de Lérins. Dan liever naar Plage du Pellegrin, een uurtje verderop.

Dit strandje ergens tussen Le Lavandou en Hyères is een van de geheime parels van de Côte d’Azur. Fijn zand (vrij uniek voor de Côte), azuurblauw water, gifgroene pijnbomen en slechts één beachtent. Dat roept eerder herinneringen op aan Saint-Barths in de Caraïben dan aan de drukke Franse zuidkust.

Wuivend

Café Léoube heet de uitspanning. Tussen wuivende witte linnen doeken wordt op het terras wijn geschonken van het aanpalende Château Léoube. Dit wijngoed is al bijna net zo geheim als de plage. In tegenstelling tot het iets verderop gelegen Domaine Ott, vooral onder vastgoedjongens bekend van: ’Doe mij maar een Ottje’.

Domaine Ott is weliswaar peperduur, maar ook van onberispelijke kwaliteit. Laat nou net Romain Ott, de vierde generatie, verantwoordelijk zijn voor de wijn op Château Léoube. Vrijwel dezelfde terroir en Romains kennis garanderen een kwaliteit vergelijkbaar met die van de prestigieuze buurman, maar dan voor een fractie van de prijs.

Love by Léoube is de instapper. Gemaakt van grenache, cinsault en een beetje mourvèdre. Met aardbei, aalbes en wat Provençaalse kruidigheid een ideale mix voor rosé.

Laten we liefdevol het glas heffen op mamans eeuwfeest. Santé!

Love by Léoube Rosé 2020

gall.nl

€12,99 (vaak €9,99 in de actie)

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo