Nieuws/Lifestyle
1521760747
Lifestyle

Dagrecept: Surinaams-Hindoestaanse kip in masala (voor bij de roti)

Veel mensen hebben vast wel eens roti gegeten. Het Indiase platbrood, vaak geserveerd met vlees in masala (soort kerrie), bereikte eind 19e eeuw Suriname doordat contractarbeiders na afschaffing van de slavernij op de plantages gingen werken. Wij gaan vandaag voor kip in masala!

Neem een pan met een dikke bodem en fruit de uien en knoflook glazig. Voeg een afgestreken eetlepel masala toe en bak dit even mee. Doe dan de kip erbij, braad die op hoog vuur (goed roeren) rondom aan, bestrooi met wat zout en voeg 1 tl tomatenpuree toe.

Bak dit even mee, roer goed door en draai het vuur omlaag. Strooi er 1/4 tl komijnpoeder over en eventueel nog een beetje masala (niet te veel, anders wordt het bitter). Voeg de stukjes peper toe; een hele rode (zonder zaadjes) voor mild, een stukje Madame Jeannette voor pittig.

Laat het met deksel op de pan zo’n 45 minuten sudderen. Kook de stukjes aardappel de laatste 20 minuten mee, voeg ook eventueel gehakte bladselderij toe en serveer met roti of rijst.

Nodig voor 4 personen:

- 500 g kipdij (in blokjes)

- 1 flinke ui (gesnipperd)

- 1 el masala (afgestreken)

- 2 tenen knoflook

(fijngehakt)

- 1 rode peper of een stukje Madame Jeanette (zonder zaadlijst, grof gesneden)

- 1 tl tomatenpuree

- 1/4 tl komijnpoeder

- 2of 3 vastkokende aardappels (geschild, in vieren)

- zonnebloemolie. zout

- Optioneel: handje

bladselderij

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop