Lifestyle/En route
152441589
En route

Varen

Goede raad is letterlijk duur

Sinds 1 oktober is er iets veranderd in onze benzine. Voor moderne auto’s die dagelijks worden gebruikt, zal de nieuwe E10-benzine weinig consequenties hebben.

Maar voor oldtimers en oude benzinemotoren, zoals van buitenboordmotoren, kan de toevoeging van 10% bio-ethanol dramatische gevolgen hebben. Bio-ethanol tast namelijk afdichtingen en pakkingen aan. Ook trekt het makkelijk water aan. Als benzine lang staat, groeien er bacteriën in die de carburateur of de brandstofleidingen kunnen verstoppen. Daarnaast is het bijtend voor het aluminium van de carburateur, het verbrandt het droger en dus moet de motor vaker worden gesmeerd.

Goede raad is letterlijk duur. Geadviseerd wordt om benzine sowieso niet lang te bewaren. Als je een oude vier- of tweetakt benzinemotor hebt, tank dan de duurdere E5 98-superbenzine en voeg eventueel brandstofverbeteraar toe. Zorg dat de carburateur en de brandstofleidingen voor de winteropslag helemaal leeg zijn. Check voor welke brandstof jouw benzinemotor geschikt is!

 Bekijk ook: 

 Duur