Lifestyle/Culinair
1524621698
Culinair

Recept: gebraden rosbief met koffiesaus

Dit weekend lees je in VRIJ alles wat je moet weten over koffie. Zo vertellen we je onder andere wat de verschillen zijn tussen arabica en robusta bonen en welk apparaat je het beste kunt gebruiken. Maar met koffie kun je ook heerlijke dingen bereiden, zoals gebraden rosbief met koffiesaus!

Nodig voor 6 tot 8 personen:

150 gr rundervet

2 kg rosbief

5 el bloem

2 tl zout

½ tl peper

1 grote ui, gesneden.

1½ dl zeer sterke koffie

4½ dl water

Bereiding:

Verhit het vet en wacht tot het bruin wordt. Haal de rosbief door de bloem, leg voorzichtig in het vet en schroei aan alle kanten dicht. Voeg dan peper, zout, uien, koffie en water toe.

Doe het deksel op de pan, zet het gas laag en laat 1,5 à 2 uur stoven. Af en toe keren. Haal de rosbief eruit en snijd in mooie plakken, bind het braadvocht met wat extra aangelengde bloem en kook nog even door. Zeven en serveren.

Hier hoort natuurlijk puree en een mooie salade bij en een volle rode wijn.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo