Nieuws/Lifestyle
153423549
Lifestyle

Recept van de dag: wie lust er bieten?

Bieten. Je kan ze natuurlijk zelf koken. Ik heb er al een paar een week op het aanrecht liggen. Maar het komt er niet van. De oplossing is bijna altijd de oven.

Gewoon de bietjes wassen, inpakken in folie en dan een uur de oven in. Ook lekker zijn flinke stukken op de bakplaat, stevig olijfolie erover en dan de oven in. Ook een uur.

Nodig voor twee personen:

  • 2 verse worsten naar smaak (met venkel bij voorkeur)
  • 300 gr bieten
  • sap van 1 sinaasappel
  • boter
  • zout, peper en tipje suiker
  • 1 theel bloem

Bereiden:

Maar stel nou dat er per ongeluk een paar gare bieten in je boodschappentas terecht zijn gekomen. Het zou toch kunnen? Wat doe je dan?

Nou dan haal je eerst verse worst bij de slager. Dan zet je de worst op. Klontje boter, rustig aan in de pan, ze worden vanzelf wel mooi rondom bruin, alleen af en toe voorzichtig draaien. Als de worst gaar is haal je die uit de pan en maak je met een heel klein beetje bloem en een restje wijn, of een scheutje bouillon een heerlijke jus. Bak de bloem bruin in het vet en blus met wijn of bouillon.

Ik knip er altijd wat oregano door, die staat de hele winter door in de tuin. Oh, bijna vergeten. Heb je de bietjes geraspt? Uitje gesnipperd? Doe de bietjes en de ui in een pannetje. Kook rustig aan. Wat peper, wat zout, en nu, een klein beetje suiker en bovenal een scheut sinaasappelsap. Laat 10 minuten stoven. Aardappeltje erbij en klaar! En jij lust bietjes!