Lifestyle/Thuis & Tuin
1538431159
Thuis & Tuin

Familierecept: Hollandse goulash

Samen met de slager hadden we uitgedokterd dat het vlees bij het familierecept van Birgit Stachowki, de ’Rinderroulade mit Apfelrotkohl’, dat we hier vorige week publiceerden, lende moest zijn. We hebben het een paar dagen later geprobeerd en het viel een beetje tegen. Wat droog. Nu ontvingen we een stevige reprimande van Gerda Lamers uit Rotterdam.

Gerda Lamers schrijft: „De Rinderroulade wordt perse niet gesneden van de lende maar van de platte bil. Lende onder folie plat slaan werkt averechts, het vlees krimpt en wordt gortdroog. De Rinderroulade zijn lapjes van zo’n 25 à 30 cm lang en 9 à 10 cm breed. Ik haal ze als ik in Düsseldorf ben op de Carlsplatz bij Metzgerei Schlosser, ze zijn heel goed per stuk in te vriezen.”

Er moet toch een Nederlandse slager zijn die dit ook begrijpt? We houden u op de hoogte.

Gauw naar deze week. Maudi Bastiaanssen is kort van stof. Voor haar gaat het om de geur van de Hongaarse goulash. „Met stokbrood en rijst.. zo lekker! Die geur... dan wil iedereen mee-eten. Nu maak ik het recept van moeder zelf. En het is al vaak doorgemaild...”

Laten we het Hollandse goulash noemen.

Nodig voor 4 personen:

500 gr runderpoulet (of runderstoofvlees)

4 paprika’s (mix, waarvan 2 rood) in blokjes

3 uien, gesnipperd

2 Spaanse pepers (wil je het mild, dan de zaadjes eruit), fijngesneden

Boter

2 rundvlees soepblokjes (Nederland kan echt niet zonder)

2 grote blikjes tomatenpuree

Champignons naar wens

Bereiding

Allemaal aanzetten in de boter. Dan met wat water erbij 2 ½ uur laten sudderen. Vervolgens de tomatenpuree erbij. Weer een half uur sudderen. Serveren met rijst en stokbrood

En restjes invriezen voor over de friet.

Is er in uw familie ook een gerecht met een bijzonder verhaal? Stuur het recept en verhaal naar familierecepten@telegraaf.nl