Nieuws/Lifestyle
1542011840
Lifestyle

Hier moet je in Breda zijn als alles weer open is

Vorige maand was VRIJ in Breda, om de stad met een digitale speurtocht te ontdekken. Vanwege corona was toen nog veel gesloten, maar we tekenden alvast de hotspots op voor als alles weer open is!

Het duurt nog heel even, maar als alles weer open is en er staat een bezoek aan Breda op de planning, dan moet je volgens de kenners absoluut naar de volgende hotspots. Sla ze op, voor straks!

Voor de gezelligheid moet je naar de Havermarkt (pak ook gelijk de Visafslag mee) en de Ginnekenmarkt, daar zijn de gelegenheden net wat gezelliger dan op de welbekende Grote Markt.

Voor de nodige historie: de Koepel (Nassausingel 26) met haar mooie architectuur, het architectonisch mooie oude Ingenhousz-klooster (Dr. Jan Ingenhouszplein 42) dat nu als muziek- en evenementenlocatie wordt gebruikt en het Kasteelplein, de verbinding tussen de binnenplaats van de KMA, het Valkenburgpark en het centrum.

Om te shoppen moet je in de Veemarktstraat zijn.

De beste koffie? Die vind je bij Inspire Coffee (Veemarktstraat 4)!

Gezellig borrelen en eten doe je bij The Tiger Club (St. Janstraat 4), en het beste restaurant van Breda is, aldus de kenner, Restaurant Zuyd (Ginnekenweg 35).

Ben je in de buurt van de Stadspark, ook een aanrader? Loop dan aan bij het T-huis (John F. Kennedylaan 15)!

Plan je een weekend? Dan is Hotel Nassau Breda aan te raden.