Lifestyle/Reizen
1548190796
Reizen

Dit zijn ’s werelds mooiste steden

Elk land beweert dat zijn steden de mooiste ter wereld zijn. Het Canadese reisbureau Flight Network heeft daarom meer dan 1000 toonaangevende reisschrijvers, reisbloggers en reisbureaus gevraagd naar hun favoriete citytripbestemmingen wereldwijd. Uit dit onderzoek is een lijst van vijftig steden gerold met als grote winnaar Parijs, gevolgd door New York en Londen op nummer twee en drie.

Europa gooit met maar liefst 5 steden in de top 10 hoge ogen. Ook Amsterdam scoort goed. Met zijn beroemde kanalen, kleurrijke smalle huizen, rijke geschiedenis en vele musea heeft de hoofdstad een dertiende plek bemachtigd. De stad wordt omschreven als mooi, milieuvriendelijk en dynamisch.

De top tien luidt als volgt:

10. Rome (Italië)

Als afsluiter van de tien mooiste steden van de wereld opnieuw een Italiaanse stad. Hoofdstad Rome is door de vele historische bezienswaardigheden een van de meest bezochte steden ter wereld.

9. Sydney (Australië)

“Sydney heeft het allemaal”, wordt er gezegd over deze stad. Verschillende stranden, architectuur en wijken in deze grootste en oudste stad van Australië zorgen ervoor dat het wereldberoemd is onder toeristen.

8. San Francisco (Verenigde Staten)

San Francisco wordt gezien als een van de meest relaxte steden van Californië. Een open karakter, heuvelachtige landschap en veel culturele diversiteit maakt het een van de mooiste steden ter wereld.

7.Kaapstad (Zuid-Afrika)

Voor de natuurliefhebbers is Kaapstad dankzij de ligging aan de Tafelberg een droom. In deze creatieve stad met zijn vele hippe clubs en designhotels zit je altijd dicht bij de natuur.

6.Barcelona (Spanje)

Hier vind je kunst en architectuur in elk hoekje van de stad. Daarnaast heeft Barcelona tapas, het strand en oneindig veel mogelijkheden om te shoppen.

5.Vancouver (Canada)

Vancouver is de grootste stad in het westelijke deel van Canada en voor veel toeristen het begin-en eindpunt voor een rondreis in het westelijke deel van Canada. De stad zelf heeft hippe wijken, veel stadsparken en goede winkelmogelijkheden.

4.Venetië (Italië)

Deze historische stad met de meest kleurrijke kanalen heeft niet voor niets een magische aantrekkingskracht op bezoekers vanuit de hele wereld. De zon laat zich twee keer zoveel zien dan in Nederland, waardoor Venetië ook prima te bezoeken is buiten de zomermaanden om.

3.Londen (Groot-Brittannië)

Met veel verschillende wijken met allemaal een eigen cultuur is de Britse hoofdstad Londen een verdiende derde plek. Breng een bezoek aan de beroemde Big Ben, London Eye en Buckingham Palace. De stad is ook aantrekkelijk voor de echte voetbalfanaten. Leef het leven van een ‘local’ en breng een bezoek aan een voetbalwedstrijd in een van de vele stadions in de stad.

2.New York (Verenigde Staten)

‘The city that never sleeps’ heeft alles wat je nodig hebt voor je stedentrip. Je kan New York honderden keren bezoeken, maar ontdekt elke keer nieuwe dingen.

1.Parijs (Frankrijk)

Natuurlijk! De Eiffeltoren, de wereldberoemde kunstwerken en de niet te versmaden Franse keuken maken de levendige lichtstad perfect geschikt voor een stedentrip. Pluspunt voor Nederlanders is het goede bereik per auto, vliegtuig of trein.