Lifestyle/En route
1556972615
En route

Even hard vooruit als achteruit in een Daf 66

De Daf 66 Marathon is betaalbare Hollandse glorie. Door de vernuftige automatische transmissie haalt hij 145 km/h zowel vooruit als achteruit rijden! In deze nieuwe aflevering van Peter Proefrit vertelt Peter je alles over deze bijzondere klassieker van eigen bodem.

Het ontstaan van de Daf 66 Marathon ging als volgt. In navolging van het rallysucces kwam er een 55 Marathon als sportief topmodel. In 1971 werd de 55 opgevolgd door de 66 en op basis daarvan kwam ook een Marathon-uitvoering. Die onderscheidde zich met bredere banden, de striping, de Marathon-aanduiding en een opgepepte 1,1-liter viercilinder van Renault onder de motorkap. Hij leverde 10 pk meer en kwam uit op 60 pk.

Hard achteruitDe Daf 66 Marathon heeft uiteraard de befaamde Variomatic: de continu variabele transmissie met twee rubberen getande riemen die tussen twee schijven traploos nieuwe overbrengingsverhoudingen realiseert. Daarmee kon (elke Daf) net zo hard vooruit als achteruit gereden worden, waardoor de auto’s populariteit genoten in het tv-programma ‘Ter land, ter zee en in de lucht’ op het onderdeel achteruitrijden.

Wilt u meer weten over deze Daf 66, lees dan verder op Autovisie.nl