Nieuws/Lifestyle
1573575414
Lifestyle

Gooi je kerstboom niet zomaar weg, maar laat er bier van maken!

Wat doe jij na de feestdagen met je kerstboom? Hopelijk zet je hem niet liefdeloos bij het grofvuil, maar doe je er nog iets goeds mee. Je kunt de boom herplanten, doneren of... er bier van laten maken!

Elk jaar belanden er zo’n 2,5 miljoen kerstbomen op straat. Zonde, vindt ook Lowlander. De botanisch bierbrouwer is daarom het Treecycle-programma begonnen waarmee ze kerstbomen recyclen. Van de sparrennaalden kan namelijk bier worden gebrouwen.

Lowlander roept alle Nederlanders op om hun kerstboom na de feestdagen niet langs de weg te dumpen, maar om deze op 7 januari in te leveren bij deelnemende horecazaken door het hele land. De bierbrouwer gebruikt deze kerstbomen dan weer voor hun nieuwste batches Winter I.P.A.

De Winter I.P.A. is een bier dat gebrouwen is met sparrennaalden afkomstig van gerecyclede kerstbomen. De met de hand geplukte en geconserveerde naalden geven het bier aroma’s die doen volgens de brouwer denken aan een winterse boswandeling. Het bier heeft een hoppig citrus-karakter.

Via de Treecycle locator is te zien welke bars en restaurants meedoen.