Lifestyle/Reizen
1576391024
Reizen

Binnenkort in Nederland: unieke waterglijbaan met ’looping’

Een waterglijbaan die je het gevoel geeft dat je een heuse looping maakt. Vanaf volgend jaar is dat mogelijk, want in april wordt in Westerhoven de Aqua Loop geopend. Het is de eerste ‘dropside’ glijbaan van de Benelux.

De nieuwe glijbaan wordt een van de twee nieuwe attracties van Center Parcs De Kempervennen. Volgens het vakantiepark wordt het een spectaculaire glijbaan waarbij het lijkt alsof je over de kop gaat.

Hoog

Om van de glijbaan af te kunnen, stappen durfallen op een hoogte van 13 meter op een plateau waarna de glazen buis wordt afgesloten en de glijbaan wordt geactiveerd. Na het aftellen klapt het plateau weg, waarna een vrije val van bijna elf meter wordt gemaakt. De snelheid zorgt ervoor dat het voelt alsof je over de kop gaat.

Het avontuur is in een oogwenk voorbij: binnen vier seconden suis je door de tachtig meter lange glijbaan. Het is belangrijk dat de looping met de juiste snelheid wordt genomen. Hierbij speelt het lichaamsgewicht een belangrijke rol.

Bandenglijbaan

Naast de Aqua Loop kunnen gasten vanaf volgend jaar april ook van de Aqua Racer, een bandenglijbaan, die ook via de starttoren van de Aqualoop Loop te bereiken is. Deze glijbaan bestaat uit een parcours van bijna 130 meter dat je op een band aflegt.