Nieuws/Lifestyle
1576577177
Lifestyle

Zelfs pinguïns hebben wel eens behoefte aan een uitje

Terwijl wij door de corona-restricties allemaal zo veel mogelijk binnen blijven, hebben pinguïns over de hele wereld het fantastisch. Ze ontmoeten walvissen in het aquarium, dwalen door de straten van Kaapstad en krijgen zelfs hun eerste tour door een museum!

Een klein groepje pinguïns uit de Kansas City Zoo heeft onlangs een privébezoek mogen brengen aan het nabijgelegen Nelson-Atkins Museum of Art. Terwijl de koddige beestjes rustig door de gangen dwaalden, bewonderden ze de barokke en impressionistische meesterwerken. De drie Humboldt-pinguïns onderzochten schilderijen van onder meer Caravaggio en Monet en verrasten de directeur van het museum met hun artistieke smaak.

April Fools

Het idee om de pinguïns naar het museum te brengen begon eigenlijk als een grapje. Op 1 april belde Zugazagoitia, de directeur van het museum, de directeur van Kansas City Zoo op om te vragen naar zijn plannen voor heropening tijdens de coronaviruspandemie. Zugazagoitia wist niet zeker of Kansas City Zoo de grap serieus zou nemen, maar tot zijn grote verbazing vond de directeur van de dierentuin het een geweldig idee om de pinguïns een dagje mee te nemen naar het museum.

Kunstzinnige pinguïns

Vooral de beroemde ’Waterlelies’ van Monet, zouden de pinguïns moeten vangen, vertelde Julián Zugazagoitia aan de Amerikaanse nieuwswebsite Insider. „Dat schilderij heeft op veel mensen een rustgevende uitwerking, daarom wilden we het ook aan de pinguïns tonen.”

Maar het leek erop dat de pinguïns de barokschilderijen veel interessanter vonden. „Ik denk dat ze zich daar prettiger voelden”, zei Zugazagoitia. „Ze leken er meer tijd door te brengen en aandachtiger naar te kijken. De kamer is veel warmer, de muren zijn rood en er gebeurt veel op de schilderijen. Ik weet niet of de pinguïns menselijke figuren herkenden en daarnaar keken, omdat ze graag met mensen omgaan”, voegde hij eraan toe. „Of misschien houden ze gewoon meer van de oude meesters.”

Het museum plaatste een inmiddels veelbekeken video van het bezoek van de pinguïns op YouTube.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd