Lifestyle/Reizen
1588620436
Reizen

In dit land bloeien de meeste vakantieliefdes op

Hoteldebotel op iemand die je tijdens een reis hebt ontmoet. Heb jij weleens een vakantieliefde gehad? Je bent niet de enige! De helft van de Nederlanders is ooit verliefd geweest op vakantie, zo blijkt uit onderzoek.

Vliegtickets.nl heeft1306 Nederlandse vakantiegangers gevraagd naar hun vakantieherinneringen. Daaruit blijkt dat er in Spanje het meest wordt geflirt: maar liefst 30% van de vakantieliefdes bloeit in dat vakantieland op. Italië staat op een tweede plek met 16,7%, op de voet gevolgd door Frankrijk, met 16,5% van de vakantieliefdes.

Herinneringen

Van de respondenten geeft 56% aan dat ze aan een verre reis de fijnste herinneringen hebben overgehouden. Een familievakantie blijft ook goed in het geheugen hangen met 34%. Een eerste vakantie met partner en een vakantie met vrienden komen allebei met 21% van de stemmen op de derde plek. Opvallend is dat de huwelijksreis slechts door 4% van de ondervraagden als fijnste herinnering werd genoemd.

Aan de respondenten is ook gevraagd aan wie ze fijnste vakantieherinneringen overhouden. Hier komt wederom de romantiek weer naar boven; 53% geeft aan dat de fijnste vakantieherinnering met een partner is. Het gezin komt op nummer twee met 38% en vrienden op een derde plek met 35%.

Vakantiefoto’s

Niet alleen werd gevraagd naar de vakantieherinneringen zelf, maar ook hoe deze bewaard worden. Van de respondenten bewaart 43% de herinneringen en vakantiefoto’s door ze met vrienden/familie te delen via chats zoals Whatsapp. 42% bewaart ze alleen op de telefoon en 30% maakt online een fotoboek. Van de respondenten zoekt 24% bewust een mooie locatie om daar foto’s te maken voor op social media.